Prababičky božská domácí meruňková marmeláda: Recept, který prostě nelze zkazit! - děláme už ho dvě generace -
Menu

Prababičky božská domácí meruňková marmeláda: Recept, který prostě nelze zkazit! – děláme už ho dvě generace

Letní měsíce sebou přinášejí mimo jiné také úrodu meruněk a broskví, které jsou výborné samy o sobě jako osvěžující a zdravá svačinka, ale nabízejí také řadu využití. Můžete z nich udělat například sirup, kompot nebo tolik oblíbenou marmeládu. Koneckonců, když se řekne „marmeláda“, asi většina z nás si vybaví nejdříve právě tu meruňkovou. Milujeme ji na chlebu nebo rohlíku s máslem ke snídani, výborná je i do buchet a koláčů a neobejdou se bez ní ani palačinky.

Pokud tedy máte k dispozici více meruněk nebo broskví a chcete se pustit do výroby skvělé domácí marmelády, nabízíme vám jednoduchý recept, který vám ji pomůže vykouzlit pouze ze dvou ingrediencí.

Suroviny pro přípravu marmelády

Pro přípravu domácí marmelády budete potřebovat:

  • samozřejmě ovoce, v našem případě tedy broskve nebo meruňky, a
  • cukr – vždy 25 dkg cukru na 1 kg ovoce.

Postup přípravy

Pokud nevíte, kolik ovoce máte a budete chtít použít na marmeládu, zvažte ho, ať můžete váze ovoce přizpůsobit množství cukru.

Když máte ovoce zváženo, podle receptu vypočítejte, kolik cukru budete potřebovat, a připravte si ho.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
RECEPTY

Nepečený francouzský dezert za pár minut. Tímto zákuskem uctíte každou…

Připravte si jednoduchý, lahodný, nepečený éclair dezert, s kterým snadno potěšíte chutě každé návštěvy. Vyrobit lze ve dvou různých variantách. Buď…
RECEPTY

Ptačí mléko je lahodný pokrm, který si zamilujete

Ptačí mléko je zvláštní, velmi chutný, a hlavně rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete. Řada z nás jej zná z dětství…
RECEPTY

Příprava maďarského langoše je velmi jednoduchá. A chuť dokonalá

Maďarský langoš je typický svou poctivou chutí. Pokud vám ty, které můžete koupit v mnoha pojízdných stáncích, pravý maďarský langoš nepřipomínají…
RECEPTY

Nejlepší recepty na domácí těsta, která potěší dospělé i děti

Domácí jídlo je jednoduše nejlepší. Připravíte ho levně, většinou to není vůbec složité a navíc potěšíte všechny kolem sebe. Udělejte…
RECEPTY

Dokonalého vývaru dosáhnete díky vhodným surovinám i správnému postupu

Vývar je v gastronomii velmi důležitý. Je základem mnoha lahodných polévek, nebo třeba omáček. Dokáže pohladit po žaludku a připravit jej…
RECEPTY

Nechte se unést božskou chutí tohoto jablečného koláče s vlašskými…

Mnozí pěstitelé ovoce a zeleniny během letních měsíců sklízí dlouho očekávané plody. Ty pak zavařují, nebo z nich tvoří marmelády, džemy…