Překvapte návštěvu těmito výbornými sladkými šneky. Vypadají úžasně a přitom jsou tak snadné

Tito sladcí šneci ozdobí jakýkoli slavnostní stůl. Rozhodně jejich nabídkou neurazíte žádnou návštěvu a skvěle se hodí jen tak k odpolední kávě nebo i ke snídani. Navíc jejich vzhled vypadá, že jste si s nimi dali pěknou práci, ale opak je pravdou. Ve skutečnosti toto lahodné, sladké pečivo vytvoříte raz dva bez větší námahy.

Pečivo švédského původu

Šneci jsou jedním z nejoblíbenějších druhů pečiva ve Švédsku, kde jej označují jako Kanellbular. Většinou se podává s fondánovou polevou, ale není žádný hřích, když ji vynecháte, a nakonec pečivo pouze silně pomažete máslem tak, aby steklo až do samotného středu. Šneci jsou ve Švédsku dokonce tak populární, že se již od roku 1999 slaví den skořicových šneků a připadá na 4.října. Kanellbular je fenoménem tak rozšířeným, že ho najdete snad všude – ve školních jídelnách a bufetech, kavárnách nebo obchodech s potravinami. Věřte nebo ne, ale šneci ve Švédsku výrazně zlepšují ekonomickou situaci, protože jejich konzumace je skutečně masivní. Navíc přispívají k rozšířenému prodeji kávy, protože pojídání sladkého pečiva je tradičně spojováno s pitím kávy. Kromě nákupu šneků na každém rohu se můžete pustit i do domácí výroby, s kterou vám dnes pomůžeme.

Ingredience na přípravu sladkých šneků

Vždy je nejdůležitější připravit si ty správné ingredience.

Čtěte také: Cuketové bramboráky si zamilují děti i dospělí, nadto jsou snadné na přípravu!

· 200 ml mléka

· 50 ml oleje

· 1 vejce

· 1 lžíce cukru

· 1 čajová lžička vanilkového cukru

· 1 čajová lžička soli

· 3 – 3,5 sklenic mouky

· 10 g sušeného droždí

· 1 žloutek

Jak správně postupovat?

Nalijte mléko do hluboké mísy a vyšlehejte společně s vejci pomocí metly. Následně přidejte cukr, sůl, vanilkový cukr a olej. Opět vše pečlivě promíchejte. V tuto chvíli vsypte sušené droždí a postupně přidávejte mouku, aby se vám netvořily hrudky. Takto připravené těsto uchovávejte na teplém místě po dobu 30 minut. Jakmile těsto vykyne, znovu jej zpracujte. Rozdělte jej na 15 dílů. Z každé části vytvořte placku asi půl centimetru silnou a vytvořte ve středu 6 řezů. Placičku po její délce zarolujte a stočte tak, aby připomínala tvar šneka. Plech vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem. Umístěte všechny šneky a nechte ještě asi tak 20 minut kynout. Potřete žloutkem, zasypte cukrem, popřípadě i skořicí, pokud chcete, a vložte do předehřáté trouby na 18 stupňů. Jakmile se vytvoří zlatá kůrčička, šneci jsou hotový.