Překvapte svou rodinou zajímavým receptem

Jestli chcete doma vyrobit kvalitní sádlo, je dobré si vybrat kvalitní maso. To pochází hlavně z hrudníku zvířat. Sádlo v cibulových slupkách s česnekem je tak chutné, že mu neodolají ani odpůrci a ochutnají. Díky cibuli získá sádlo skvělou barvu a vypadá jako uzené. Určitě tento recept vyzkoušejte, protože nebudete litovat a vepřové sádlo se stane v kuchyni vaší stálicí.

Recept je velmi jednoduchý

Na jeden litr vody budete potřebovat:

  • 0,5 lžičky soli
  • 1 hrst cibulových slupek (jestli chcete, aby sádlo vypadalo jako uzené, přidejte celou cibuli)
  • Několik stroužků česneku
  • Koření podle vaší chuti

A jak vlastně sádlo uvařit? Dejte slupky do hrnce, osolte vodu a vařte. Sádlo dejte tak, aby ho tento roztok zcela zakryl a bylo ponořené. Deset minut vařte. Nakonec dejte dolů z ohně a sádlo nechte v tomto slaném nálevu celý den. Nakonec sádlo vyjměte, osušte a potřete drceným česnekem. Jestli ho chcete ochutnat hned, můžete. Dobré ale je nechat ho jeden den v lednici, aby dobře nasáklo aroma a chuť použitého koření. Dejte ho do mrazničky.

Čtěte také: Jahodový dezert, který rychle připravíte a rychle se po něj zapráší

Po zmrazení můžete sádlo používat

Sádlo se hodí nejen na smažení, ale pomůže také při nachlazení nebo dalších onemocnění. Navíc si jednu krabičku můžete nechat také v koupelně, protože skvěle hydratuje pleť. Můžete ho tak používat jako kosmetický doplněk. Hodí se i pro citlivou pokožku, protože neobsahuje chemické látky, není parfémované a nedráždí. Je vhodné pro velmi suchou pokožku, protože je velmi mastné.

Vepřové sádlo si samozřejmě můžete koupit také hotové. Můžete do něj kromě koření přidat také bylinky – heřmánek, mátu nebo levanduli. Pokud ho budete používat na pokožku, je vhodné sádlo při škvaření nesolit. Jestli ho zvolíte jako pokrm, můžete si ho osolit přímo na chlebu. Doma vyrobené sádlo si můžete nalít do zvláštních skleniček a podarovat jím přátele.