Přinášíme recept na nejlepší jablečný koláč

Pokud nevíte, čím o víkendu překvapit rodinu, zkuste upéct tento lahodný a rozhodně nejchutnější jablečný koláč, který jste kdy měli. Můžete jím potěšit nejen svou rodinu, ale také přátelé, pokud přijdou nečekaně na návštěvu. Kromě jablek můžete použít také jiné ovoce, a pokaždé tak budete mít jiný dezert.

Zkuste při pečení experimentovat

Na jablečný koláč podle našeho receptu budete potřebovat jen několik surovin, které najdete doma nebo je snadno seženete v obchodě:

  • 120 g pšeničné mouky
  • 120 g cukru
  • 3 vejce
  • Lžičku prášku do pečiva
  • Vanilku
  • 4 jablka
  • 2 lžičky cukru
  • Skořice
  • Citronovou šťávu
  • Moučkový cukr na posypání

Nejdříve si oloupejte jablka a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Smíchejte je s cukrem, skořicí a citronovou šťávou.

Čtěte také: Buchta podle krávy Milky: Děti ti milují kvůli vzhledu, dospělí nedají dopustit na její chuť

Těsto si připravíte smícháním vajec, vanilky a cukru. Ručně nakonec vmíchejte prosátou mouku a prášek do pečiva.

Plech vyložte pečicím papírem, který jen lehce potřete tukem. Rozložte po celé ploše nastrouhaná jablka.

Jablečnou roládu stačí posypat moučkovým cukrem

Na položená jablka dejte ještě vrstvu těsta, povrch uhlaďte nožem nebo lžící.

Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte koláč asi 25 minut. Poté otočte plech, odstraňte pečící papír a ještě teplé těsto stočte. Teprve potom nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem. Takto je dezert připraven ke konzumaci.

Hodí se ke kávě nebo čaji, spokojené s ním budou děti i dospělí. Místo jablek můžete použít jiné ovoce, jako jsou hrušky nebo broskve. Fantazii se meze nekladou a je to na vás, s jakou příchutí koláč bude. Také je tu možnost koláč vůbec nezamotávat, ale nechat ho placatý a nakrájet ho na kostky. Můžete ho připravit jako překvapení pro nečekané hosty, protože je rychle hotový a je to zase něco jiného, než klasický štrúdl. Můžete ho zkusit udělat také z meruněk nebo nektarinek.