Připravte si klasické tiramisu správně a získáte jemný dezert

Italové jednoduše milují své tiramisu a vy si ho můžete zamilovat také! Existuje již připravená varianta, kterou seženete v obchodě, ale to skutečně není dobré a zároveň také příliš drahé. Díky tomuto receptu si ho můžete připravit v pohodlí domova kdykoli budete chtít a vždy díky němu potěšíte celou svou rodinu, protože je jednoduše úžasný.

Co budete potřebovat na výrobu?

Správné tiramisu se vyrábí a konzumuje lžící, i když většina lidí i restaurací ho krájí na kousky. Postupujte podle tohoto receptu a můžete snadno získat jedinečný, vynikající a velmi jemný dezert. Budete nejspíš potřebovat pár speciálních věcí, které úplně běžně nepoužíváte, takže se vám rozhodně vyplatí předem zaběhnout do obchodu a koupit vše potřebné. Připravte si:

  • sýr mascarpone – 500 g, vejce – 4 ks,
  • práškový cukr – 5 lžic, studené silné espresso – 300 ml,
  • sladké víno Marsala – 1 sklenice, sušenky zvané „dámské prsty“ – 200 g,
  • hořký kakaový prášek pro posypání nebo hořkou čokoládu.

Příprava

Bílky vyšlehejte do velmi tuhé pěny. Pro větší pevnost můžete ke konci šlehání přidat trochu práškového cukru. Žloutky rozšlehejte s cukrem, dokud nezblednou. Přidejte mascarpone a dobře promíchejte (ideálně velkou vidličkou). Přidejte bílky do krému a jemně promíchejte. Smíchejte studené espresso s vínem. Ponořte každou sušenku do kávové směsi na 5 vteřin a vložte do formy.

Čtěte také: Nejlepší koblihy, jaké kdy ochutnali, objevíte v tomto receptu

Na sušenky dejte polovinu krému, poté druhou vrstvu namočených sušenek. Naneste zbytek krému. Pokud chcete, aby dezert vypadat krásně, dejte krém do cukrářského sáčku a vytvořte na vršku malé špičky. Poté posypejte práškem nebo čokoládou a dejte do lednice na 5 až 6 hodin. Místo vína můžete použít trochu koňaku nebo pomerančového likéru Grand Marnier a 1 až 2 čajové lžičky mandlové esence. Ať už zvolíte jakoukoli kombinaci, dezert bude nádherně jemný, krásný a bude chutnat skvěle.