Připravte si netradiční eggburger s vejcem uprostřed

Hamburger je jednoduchý pokrm s řadou velmi chutných ingrediencí, který si mnozí z nás rádi připraví i doma. Tradiční hamburger se skládá z karbanátku z mletého masa, který se položí do čerstvě upečené nebo ohřáté housky se sýrem, slaninou a čerstvou zeleninou (rajče, okurek, salát). Do burgeru se obvykle přidávají omáčky a není výjimkou ani smažené vejce či vegetariánská varianta. Provedení v podobě eggburgeru velmi dobře vyrovnává poměr jednotlivých složek a dodává burgeru zvláštní směsici chutí při zachování jednoduché konzumace.

Přípravy eggburgeru

Při přípravě eggburgeru se postupuje klasickým způsoben, na který jste zvyklí. Nejdříve si připravíte ingredience k plnění (včetně housky) a poté zamícháte směs na karbanátky. Na karbanátkovou směs budete potřebovat:

  • mleté maso – 500 g
  • cibule (střední velikosti) – 1 ks
  • čerstvý koriandr nebo jiné zelené bylinky (petrželka) – dle chuti
  • vejce – 1ks
  • olivový olej – 1 polévková lžíce
  • hořčice – 1 polévková lžíce
  • sůl – 1 špetka
  • pepř – dle chuti

Postup výroby eggburgeru

Při výrobě eggburgeru postupujte takto:

Čtěte také: Kašel? Než předražené kapky z lékárny, raději vyzkoušejte domácí kakaový zázrak!

  1. Mleté maso dejte do větší misky.
  2. Zelené bylinky a cibuli nakrájejte najemno a přisypte je k masu.
  3. Poté do směsi rozklepněte vejce, přidejte olej, hořčici, sůl a pepř.
  4. Nakonec vše důkladně promíchejte a vytvarujte do burgerů.
  5. Vezměte menší sklenici a doprostřed každého burgeru vykrojte kolečko.
  6. Burgery smažte jednotlivě na rozpálené pánvi – nejdříve z jedné a pak z druhé strany.
  7. Jakmile je burger mírně osmahnutý, rozklepnete do středu vejce a nechte opět smažit.
  8. Připravte si ostatní ingredience včetně rozkrojené housky.
  9. Pokud je žloutek vajíčka stále tekutý, obraťte burger a dopečte jej z druhé strany.
  10. Připravený burger vložte do housky a vyskládejte ostatní suroviny.

Pokud si chcete udělat cheeseburgerovou variaci eggburgeru, před dosmažením rozložte na horní povrch sýr a nechte jej roztéct.