Proč na ni chodit ke stánku za drahé peníze, když si ji můžete snadno, rychle a také levně připravit doma. Jak? Tento recept na vynikající domácí zmrzlinu vás zaručeně dostane!

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří a pravidelně si na ní pochutnávají snad všechny věkové kategorie. Nejvíce ji mají v oblibě ale stále zejména děti, pro něž je jasným synonymem pro letní pochoutku, kterou si za žádnou cenu nechtějí odpustit. Ne vždycky se ovšem nacházíte v oblasti, kde se dá kvalitní točená nebo kopečková zmrzlina zakoupit. Zmrzliny z obchodů její nezaměnitelnou chuť rozhodně nedokáží adekvátně nahradit a proto určitě oceníte recept, který vám dovolí připravit si lahodnou zmrzlinu v pohodlí domova, co říkáte?

Pokud jsme vám v úvodu nažhavili chuťové pohárky, určitě i nadále pokračujte ve čtení tohoto článku. Za pár minut se totiž dozvíte, jak se taková domácí zmrzlina vlastně připravuje a také z čeho. Rovnou vám říkáme, že půjde asi o nejzdravější variantu, jakou jste dosud jedli! A navíc se tento fakt samozřejmě nepodepíše ani na výsledné chuti. Směle tedy pokračujte ve čtení k následujícím řádkům, které vám budou v dalších dnech skutečně přínosné!

Co všechno budete potřebovat pro tvorbu domácí zmrzliny?

Příprava domácí zmrzliny vám zabere maximálně čtyřicet minut, což je vzhledem k chuti, které se vám dostane, skutečně velice nízká daň. Navíc tak připravíte rovnou deset porcí, takže budete mít na několik dalších dní vystaráno. Musíte si připravit 500 g zakysané smetany, dvě středně velká vejce, 150 g moučkového cukru, polovinu lžičky vanilkového cukru, 50 g másla, dvě lžíce škrobu, deset kusů vaflového dortu a 100 g bílé čokolády.

Čtěte také: 8 věcí, které mají svůj účel a doposud jste je používali špatně

Jak postupovat při přípravě domácí zmrzliny?

Domácí zmrzlina tohoto typu by se v podstatě dala přirovnat ke krémovému koláči, který během letních dnů příjemně osvěží. V prvé řadě musíte smíchat vejce, škrob a vanilkový cukr. Směs je potřeba skutečně důkladně promíchat, aby v ní nezůstali hrudky. Dále do směsi přidáte zakysanou smetanu nejlépe s dvaceti procenty tuku, čímž zajistíte, že dezert nebude příliš těžký na žaludek. Kromě zakysané smetany přidejte ještě cukr a vše znovu pečlivě promíchejte, aby se všechny ingredience pořádně spojily.

Následně je potřeba hmotu přivést k varu, takže ji z misky přelijte do hrnce a vložte na plotýnku s mírným plamenem. Když se hmota zahřeje na střední teplotu, přidejte do ní máslo. Vše přiveďte k varu a za stálého míchání nechejte na ohni po dobu alespoň pěti minut. Míchat musíte skutečně pořád a pečlivě, aby se hmota nepřipálila. Jakmile zhoustne, je načase jí z ohně odstavit. Krém poté nechte vychladit, nejlépe na studeném místě, což proces značně urychlí.

Připravte si dostatečně velký talíř, na který umístěte vaflové dorty tak, aby zabírali celou plochu. Vychladlým krémem je pak pečlivě pomažte. Na úplný závěr vezměte do ruky bílou čokoládu a pomocí struhadla ji rozmístěte po celém povrchu dezertu. Čekáte, že na řadu přijde nějaké pečení v troubě? Chyba lávky! Dezert jednoduše vložte do ledničky a nechejte pořádně vychladit. Podávejte jej až druhý den, výsledná chuť tak bude stát opravdu za to!