Pudinkový dort s banány a pomerančem vám zlepší den

Jedinečný dort ze sušenek a pudinku vás velmi mile překvapí. Pochutnáte si na velmi jemném a vláčném dezertu, který rozhodně není suchý na jazyku. Jestli patříte mezi milovníky pudinku a sladkých dezertů, musíte tento recept vyzkoušet. A díky sušenkám nemusíte vůbec zapínat troubu a nic péct. To je velká výhoda, protože díky tomu také příprava zabere jen chvilku.

Reklama

Co budete potřebovat?

Jedinečnou vlastností tohoto dezertu je fakt, že potřebujete jen pár ingrediencí. Z většiny z nich uděláte pudink, kterým nakonec zalijete zralé banány a sušenky. Jejich zralost je důležitá, protože přináší do dezertu jejich typickou chuť a sladkost. Na výrobu tohoto dezertu potřebujete:

Reklama
  • zralý banán – 1 ks,
  • plnotučné mléko – 500 ml,
  • vanilkový cukr – 10 gramů,
  • vaječné žloutky – 3 ks,
  • cukr krystal – 60 gramů,
  • kukuřičný škrob – 25 gramů,
  • pomerančová šťáva – z 1 ks,
  • sušenky – 100 gramů,
  • čokoládové hoblinky nebo čokoládové lupínky na ozdobu.
Shutterstock

Pracovní postup

Ve středně velkém hrnci vyšlehejte vaječné žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Postupně přilévejte také mléko. Nesmí tam zůstat žádné hrudky. Ohřejte směs na střední teplotu a neustále míchejte. Přidejte do směsi vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Pokračujte ve vaření této směsi a míchejte, dokud nezhoustne. Musíte získat konzistenci pudinku, což by mělo trvat asi 5-7 minut. Potom pudink stáhněte ze sporáku a přidejte pomerančovou šťávu. Důkladně promíchejte.

Shutterstock

Na pomeranč nezapomínejte, protože citrusy nádherně doplní sladkost celého dezertu. Sušenky vám ušetří hodně času a práce. Nakrájejte banány na kolečka. Do zapékací misky položte vrstvu banánových koleček, vrstvu sušenek a takto pokračujte dál. Až budete mít vše naskládané, zalijte dezert připraveným pudinkem. Dezert vložte do lednice minimálně na 30 minut, ideálně přes noc. Poté si můžete vychutnat jeho jedinečnou chuť a úžasnou strukturu. Dobrou chuť!

Zdroj: recipes.arbweb.info

Reklama