Rádi byste Vašim ratolestem připravili teplou večeři, ale nenapadá Vás nic, co by bylo aspoň trochu rychlého? Pak určitě vyzkoušejte tyto výborné Královské zapékané brambory!

Milujete klasické francouzské brambory? Pak si jisto jistě zamilujete i tyto Královské zapékané brambory. Nejde o novodobou záležitost, ale o osvědčený recept, který má své kořeny již v dávné minulosti. Královské brambory se od těch francouzských liší zejména v tom, že klobásku a párky nahradíte něčím plnohodnotnějším, a to kvalitním masem!

Co budete potřebovat?

  • 800 g brambor
  • 400 g vepřového karé
  • 1-2 cibule
  • 200 g tvrdého sýra
  • 1 PL hořčice
  • sůl a pepř dle chuti
  • petrželovou nať dle chuti
  • olej
  • 100 g zakysané smetany

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si připravte maso, které si omyjte, upravte a nakrájejte na středně velké plátky. Doporučujeme posypat špetkou soli, pepře a kořením dle Vaší chuti.
  2. Následně si vymažte pekáč olejem a jednotlivé plátky masa si vyskládejte vedle sebe.
  3. Poté maso potřete vrstvou hořčice a následně navrch umístěte plátky cibule.
  4. Teď přichází na řadu vrstva oloupaných na plátky nakrájených brambor a opět vrstva cibule. Vše jednou za čas doporučujeme osolit a okořenit.
  5. Závěrečnou vrstvou je zakysaná smetana a tvrdý strouhaný sýr.
  6. Než umístíte pekáč do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů, zakryjte vrch pekáče alobalem.
  7. Péct byste měli cca 30 minut.
  8. Potom odstraňte alobal a nechte jídlo dopéct ještě dalších 15 minut, dokud nebude mít sýr zlatavý nádech.
  9. Ná závěr už jen stačí posypat čerstvou petrželkou a můžete podávat.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Recept na maďarské langoše s krásnými bublinami