David Hampl
1 listopadu, 2022
, ,

Rajčatová polévka patří mezi oblíbené chutě z našeho dětství. Možná ji doma příliš často neděláte, protože jste nenašli ten správný recept, který měl stejnou chuť jako polévka od babičky. Zkuste do ní přidat jednu důležitou surovinu, na kterou většina lidí při domácí přípravě polévky zapomíná. Uvidíte, že bude mnohem lepší a chuť si užije celá rodina.

https://www.pexels.com/

Rajčatová polévka jako na návštěvě u babičky

Tradiční rajčatová polévka se zakládá na silném vývaru. Při přípravě polévky je důležité, abyste použili čerstvá rajčata, rajčatový protlak nebo rajčatovou šťávu. Použít ale můžete také passatu z konzervy. V tomto ohledu máte volnou ruku a můžete použít to, na co jste zvyklí. Chuť polévky nejvíce závisí na koření a způsobu přípravy.

Z koření můžete zvolit bazalku, estragon, saturejku, rozmarýn nebo oregano. Všechna tato koření se dokonale hodí k rajčatům a jsou úžasně aromatická. Máte-li rádi pikantní chutě, můžete klidně přidat trochu chilli nebo kajenského pepře. Jestli chcete udělat nezapomenutelnou rajčatovou polévku, měli byste do ní přidat jednu originální ingredienci. Jakou?

https://www.pexels.com/

Ingredience, která změní celou chuť

Klíčovou surovinou, je cukr. Hodně lidí používá cukr při přípravě rajčatové omáčky, ale při vaření polévky je to nenapadne. Přitom je to velmi důležité. Díky slazení rozbijete přirozenou kyselost rajčat. Pro dokonalý poměr byste měli použít jednu plochou lžíci cukru na jeden litr polévky. Měli byste se ale samozřejmě podle vlastní chuti, protože každý z nás si pochutná na jiné sladkosti.

Takto připravená polévka potěší všechny členy rodiny, včetně těch nejmenších. Díky sladkosti si totiž pochutnají i děti, kterým kyselost rajčat a slanost soli může jinak vadit. Polévku můžete podávat se zakysanou smetanou, parmazánem, mascarpone nebo mozzarellou. S těmito surovinami se dočkáte jedinečné italské chuti rajčatové polévky a vaše rodina bude zaručeně prosit, abyste jí připravili znovu.

Zdroj: pikio.pl

Sdílejte článek