Recept, který musíte vyzkoušet! Jestliže pravidelně nakládáte okurky, doporučujeme tento postup. Až ochutnáte, nebudete je chtít dělat jinak. A to stále není to nejlepší – zvládnete je bez vařeného nálevu! -
Menu

Recept, který musíte vyzkoušet! Jestliže pravidelně nakládáte okurky, doporučujeme tento postup. Až ochutnáte, nebudete je chtít dělat jinak. A to stále není to nejlepší – zvládnete je bez vařeného nálevu!

Nakládané okurky jsou oblíbenou chuťovkou, která u spousty jídel nemůže chybět. Navíc je výborným pomocníkem v boji proti kocovině. Jak ale vybrat recept, na kterém si zaručeně pochutnáte? My vyzkoušeli tento a nedáme na něj dopustit! Jinak už okurky zavařovat nebudeme.

Co nesní chybět, aby byly znojemské okurky dokonalé

Nakládaní okurek není jednoduchá záležitost. Není to o tom, že by samotný proces přípravy byl složitý – spíš jde o velké množství receptů, které jsou dostupné a o to, jak z nich vybrat ten nejlepší. Zjistili jsme, že díky tomuto receptu chutnají okurky naprosto bezkonkurenčně.

Na tento recept budete potřebovat okurkové nakládačky, koprovou nať, 1 bobkový list, 1–3 kuličky nového koření, 3-4 kuličky pepře, 5 koleček mrkve, 1 čajovou lžičku soli, jednu čtvrtinu cibule (nakrájenou na kolečka), 1 dcl octu, 5 ks sacharinu, feferonku a vodu na dolití sklenic.

Jak zavařit okurky, aby byly dokonalé

Nejdříve si musíte nachystat sklenice na zavařování. Ty musí být:

  • Dobře umyté
  • Mít utěsněné zavírání
  • Velikostně přizpůsobené velikosti nakládaček

Okurky, které chcete nakládat, nejdříve pečlivě očistěte. Pokud chcete, můžete odkrojit i jejich konce (není to ale nezbytné). Sklenice si nachystejte tak, aby se vám s nimi dobře pracovalo a do každé z nich dejte stejné množství koření (případně přizpůsobte rozlišné velikosti sklenice).

V každé zavařovací sklenici by měl být kopr, bobkový list, nové koření, pepř, sacharin a kolečka mrkve s nakrájenou cibulí. Do takhle nachystaných sklenic naskládejte okurky. Přidejte i feferonku, pokud máte raději pikantnější variantu.

Okurky i s přísadami zalijte octem a vodou. Sklenici pečlivě uzavřete a pokračujte tím, že okurky sterilizujete v páře. Není ale nutné je vařit dlouho. Ve chvíli, kdy dosáhnete bodu varu, neměla by následná doba vaření přesáhnout 10 minut. Díky tomu dosáhneme, že lépe chytne víčko.

Poté sklenice vytáhněte z hrnce a nechce je odpočinout a vychladnout – a to v obrácené poloze. Po vychladnutí je vše hotovo. Přejeme dobrou chuť.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Rychlý recept na koláč pobláznil celý svět, je absolutně výborný,…

I ve světě dezertů se dají najít skutečné unikáty, které dokážou zaujmout svou chutí. Jasným příkladem je i tento koláč,…
RECEPTY

Konečně jsem našla ten nejlepší recept na kuřecí řízky marinované…

Klasické kuřecí řízky zná každý. Ale je pravdou, že mnoho lidí jich už může být značně přejedeno, jelikož se v některých…
RECEPTY

Minutkové těstoviny se zakysanou smetanou, tuhle omáčku byste mohli jíst…

Známe to všichni, když přijdeme večer domů z práce, jsme po celém dni většinou tak unavení, že se nám do žádného…
RECEPTY

Celý život jste dělali řízky špatně. Tato metoda bez mouky…

Kuřecí maso je velice často používané a také zdravé. Jedná se o dietní a přesto velice výživnou stravu. Na internetu…
RECEPTY

Pokud máte doma brambory, olivový olej, máslo a česnek, tak…

Většina lidí nepovažuje pečené brambory za kdovíjakou pochutinu. To ovšem neochutnali ještě tento jedinečný recept, který se od přípravy, jakou…
RECEPTY

Když poprvé připravila tento pizza závin, každý se do něho…

Zapomeňte na klasiku v podobě jednohubek nebo chlebíčků. Až budete chtít někoho pohostit něčím co je skutečně skvělé, tak jim připravte…