Recept na chutný a rychlý dezert. Upečte si sladkou tečku

Rádi pečete sladké dezerty a už vám dochází nápady? Připravte rychlý a snadný moučník, který budete mít hotový za pár minut. Ingredience určitě doma najdete a vaše rodina si pochutná k odpolední kávě i po dobrém hlavním chodu. Vyzkoušejte tento chutný dezert a stane se vaším nejoblíbenějším ze všech.

Základem je sladké ovoce

Základ pro dobrý a sladký moučník je zralá hruška nebo jablko, záleží na tom, jaké ovoce preferujete nebo které z nich máte zrovna v domácnosti. Pro přípravu lahodného dezertu si připravte:

  • jablka nebo hrušky
  • 1 šálek mouky
  • 1 šálek cukru
  • 3 vejce
  • sůl a skořici
  • vanilkovou esenci
  • 1 lžíci škrobu
  • prášek do pečiva

Nejdříve si připravte těsto

Pro přípravu těsta smíchejte mouku se špetkou soli a trochou skořice, která dodá výslednému moučníku zajímavé aroma. Do směsi přidejte i trochu škrobu. V druhé misce vyšlehejte tři vejce s cukrem do husté a lehké konzistence. Směs z mouky, škrobu a skořice opatrně vmíchejte do vaječné směsi. Míchejte celou směs, dokud nebude těsto úplně hladké a vzdušné.

Čtěte také: Vyzkoušejte marinovaný bůček za studena i pomalu pečený. Ideální jídlo na večírek nebo dovolenou pod stan!

Je čas na ovoce

Aby byl výsledný moučník lahodný a sladký, je nutné do celého receptu přidat i ovoce. Oloupejte jablka nebo hrušky a nakrájejte ovoce na malé kostky nebo na plátky. Na pečení si vyberte nejlépe kruhovou pečící formu, z té vám vznikne nádherný a lahodný koláč.

Pečící formu vymažte slunečnicovým olejem nebo jiným tukem. Poté vezměte mouku a vysypejte formu, zabráníte tak nežádoucímu připečení těsta ke stěně formy. Dno formy vyložte plátky nebo kostkami ovoce a na něj přímo nalijte těsto, stačí přibližně 6 cm vysoké těsto. Troubu předehřejte na 180 °C a koláč pečte asi 30 až 40 minut, dokud jeho povrch nezezlátne. Zkontrolujte kouskem špejle, zda je těsto upečené i v dolní části a pokud ano, můžete formu z pečicí trouby vyjmout. Nechte koláč vychladnout a podávejte pocukrované moučkovým cukrem.