Recept na delikátní sýrové koláčky

Každý dobrý a zároveň jednoduchý recept, kterým můžete připravit svačinu pro rodinu i výborné pohoštění pro rodinu se rozhodně počítá. Následující návod na perfektní a jemné sýrové houstičky si nezapomeňte uložit pro případ potřeby v budoucnu. Také se nebojte s receptem podělit mezi známými, protože jakmile tyto sýrové koláčky jednou vyzkoušíte, budete se divit, že je neznáte již dříve.

Co budete potřebovat pro přípravu výtečných sýrových koláčků

  • 700 gramů mouky
  • 70 gramů másla
  • 150 gramů strouhaného sýru čedar
  • 1 lžíce pažitky (nasekané)
  • půl lžičky kmínu
  • 1 dl mléka
  • 1 lžíce sladké hořčice
  • Sůl

Návod na přípravu výtečných sýrových koláčků

Pro přípravu sýrových koláčků budete potřebovat hlavně suroviny uvedené výše. Celý postup včetně pečení v zásadě zvládnete zhruba za 30 minut, takže jde o ideální recept na poslední chvíli, když nemáte po ruce nich chutného pro pohoštění.

Nejdříve si dejte do misky mouku a jemně zapracujte spolu s máslem. K této směsi přidejte nastrouhaný sýr. Tady nemusíte nutně použít čedar, ale díky výraznější chuti je to asi nejlepší možnosti. Bez problémů však bude fungovat i obyčejný eidam. Jakmile máte v míse přidaný sýr, doplňte dovnitř potřebné kořen. Následně přidejte nasekanou cibulku, trochu hořčice, mléko a všechno důkladně promíchejte. Vzniknout by měla homogenní směs. Toto těsto následně rozdělte na jednotlivé dílky a vložte do plechu. Ten by měl být vymazaný olejem nebo vyložené pečicím papírem. Vrchní část každého bochánku potřete trochou mléka. Nyní pečte při 180 stupních po dobu 18-20 minut.

Čtěte také: České lečo s uzeným masem a brambory. Jídlo za pár korun

Hotové houstičky nechte důkladně vychladnout a podávejte jako slaný dezert, předkrm, nebo jako pohoštění pro návštěvy. Pro originální chuť se nebojte přidat trochu máku, více kmínu nebo například sezamová semínka. Pro zkoušení nových variant bude jistě hodně příležitostí, protože si recept připravíte rozhodně více než jednou.