Recept na domácí kynuté těsto, které vám nikdy nezklame

Kynuté těsto z lednice je skvělou alternativou ke klasickému receptu. Jde o velmi jednoduché, rychlé a chutné provedení tohoto typu těsta. Zkuste dnešní recept ve své kuchyni a budete nadšeni! Kynuté těsto může být pro domácí kuchaře velká výzva, ale s naší pomocí to rozhodně zvládnete. Jestli si ho chcete připravit doma sami, podívejte se na postup a ingredience, které budete potřebovat.

Co budete potřebovat?

Na výrobu domácího kynutého těsta potřebujete jen 350 ml mléka, 2 vejce, 2 lžíce cukru, špetku soli, 50 gramů droždí, 100 gramů margarínu a 700-750 gramů pšeničné mouky. Dávejte si pozor, abyste použili pšeničnou mouku, protože má jiné vlastnosti i zdravotní přínosy než klasická, bílá mouka. Sami uvidíte obrovský rozdíl, když použijete tento druh mouky.

Pracovní postup

V první řadě začněte s rozpuštěním droždí v hrnce v teplým mlékem. Jakmile se tyto ingredience spojí, přidejte rozpuštěný margarín, sůl, cukr a vejce.

Čtěte také: Práce na 5 minut a máte nejlepší jablkový koláč

https://www.przepisytesciowej.pl/

Do připravené hmoty za stálého míchání přidejte mouku. Postupujte postupně, aby se mohla důkladně zapracovat do těsta.

https://www.przepisytesciowej.pl/

Jakmile budete mít k dispozici homogenní hmotu, těsto uhněťte a zabalte do potravinářské fólie nebo vložte do plastového sáčku.

https://www.przepisytesciowej.pl/

Na co nezapomínat?

Pamatujte si, že toto není standardní recept na kynuté těsto. V tomto případě musíte vložit těsto do lednice a nechat ho tam minimálně po dobu 2 hodin. Teprve potom s ním můžete začít pracovat a upéct dezerty, které potěší celou rodinu i přátele.

Takto připravené těsto můžete skladovat v lednici až týden, takže budete mít neustále připravený poklad pro další pečení, za což bude vaše rodina zaručeně velmi ráda a pro vás bude celý proces mnohem jednodušší. Připravit z něj můžete koláče, ale také sladké pečivo. Přejeme hodně štěstí a mnoho vynikajících dezertů, které z tohoto těsta vytvoříte pro svou rodinu a návštěvy.

Zdroj: przepisytesciowej.pl