Recept na domácí Metro dezert jako z cukrárny

Dezert Metro najdete prakticky v každé cukrárně v Čechách. Jestli máte rádi sladké a marcipán, tento dezert zaručeně znáte. Asi vás to nikdy nenapadlo, ale tuto vynikající pochoutku si můžete připravit ve své kuchyni. Nejen, že to bude levnější, ale nemusíte se spoléhat na zásoby své cukrárny. Řekneme vám, jak si ho velmi jednoduše připravíte u sebe doma. Díky tomu si ho můžete vychutnat, kdykoli na něj budete mít chuť. Není to vůbec tak těžké, jak si možná myslíte.

Co budete potřebovat?

  • vejce – 4 ks,
  • cukr krupice – 100 gramů,
  • vanilkový cukr – 1 sáček,
  • sůl – špetka,
  • hladká mouka – 140 gramů,
  • polotučné mléko – 60 ml,
  • máslo – 50 gramů,
  • cukr moučka – 50 gramů,
  • rum – 2 lžíce,
  • marcipán – 400 gramů,
  • čokoládová poleva (hořká) – 100 gramů.

Pracovní postup

Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s krupicovým cukrem a přidejte polovinu vanilkového cukru. Bílky vyšlehejte se solí. Poté obě poloviny spojte, přidejte mouku a mléko. Vše důkladně promíchejte, abyste získali homogenní těsto. Na plech vyložený pečicím papírem nalijte těsto. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 15 minut. Po vychladnutí ho rozkrojte na tři stejně velké díly, abyste mohli dezert správně poskládat dohromady.

Na krém utřete máslo s vanilkovým cukrem, cukr moučkou a rumem. Všechny tři korpusy proložte připraveným krémem. Poté vložte dezert do lednice, aby krém ztuhl. Celý korpus rozkrájejte na obdélníky. Na válu rozválejte marcipán na sílu asi 3 mm a pruhy takové velikosti, abyste zakryli obdélníky. Každý z nich zakryjte marcipánem. Konce marcipánu potřete malým množstvím rozpuštěné čokolády. Nakonec všechny kousky vložte do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, můžete podávat!

Čtěte také: Zdravá svačina z rumunské kuchyně podpoří vaši imunitu

Zdroj: aazdravi.cz