Recept na jednoduchý čokoládový dezert bez vajec

Každému z nás se někdy stane, že se návštěva nahlásí na poslední chvíli. A vy doma nemáte nic, co byste jim nabídli ke kávě nebo čaji. Máte-li na přípravu jen hodinu nebo hodinu a půl, máme pro vás recept. Za 5 minut vyšleháte směs v míse. Nepotřebujete mixér ani vejce. Dezert bude nádherně měkký, trochu mazlavý a příjemně sladký. Vyzkoušejte ho a zaručeně si pochutnáte.

Co budete potřebovat?

Na samotný dezert budete potřebovat 380 gramů mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, 220 gramů cukru, 90 ml oleje a 500 ml odtučněného jogurtu. Použít můžete také 500 ml směsi ze zakysané smetany, mascarpone a mléka. Na polevu si připravte 16 lžic mléka, 120 gramů másla (na proužky) a 100 gramů kostek hořké čokolády.

Pracovní postup

V první řadě si připravte hlubokou mísu. Vložte do ní mouku, prášek do pečiva, kakao a cukr. Promíchejte směs lžící nebo metličkou, aby se vše spojilo.

Čtěte také: Dokonalý dezert ze zbytků, které najdete v kuchyni

https://sosnovini.com/

Tekuté ingredience potom přidejte k suchým. To znamená, že přidáte olej a jogurt nebo mléčnou směs podle toho, co používáte.

https://sosnovini.com/

Zapněte troubu a zahřejte na 180 stupňů. Míchejte směs metličkou, dokud nebude směs hladká.

https://sosnovini.com/

Připravte si formu o průměru 32 cm, vymažte ji olejem a vysypte moukou. Přebytečnou mouku odstraňte. Potom do formy nalijte směs a vše urovnejte lžící.

https://sosnovini.com/

Připravené těsto vložte do trouby a pečte asi 20 minut na 180 stupňů. Upečený koláč nechte pár minut vychladnout. Propíchejte párátkem a potom nalijte na koláč čokoládovou polevu.

https://sosnovini.com/

Nezapomeňte na chutné zdobení dezertu

Do kastrůlku dejte mléko, máslo a hořkou čokoládu. Zahřejte na mírném ohni, dokud se čokoláda nerozpustí. Horký koláč zalijte polevou.

https://sosnovini.com/

Nezapomeňte na povrch poskládat čokoládové kostičky jako malou ozdobu. Nechte je trochu roztát.

https://sosnovini.com/

Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Potom vložte do lednice.

https://sosnovini.com/

Díky tomu polevu dokonale ztuhne. A poté můžete s radostí podávat.

https://sosnovini.com/

Zdroj: sosnovini.com