Recept na jogurtové palačinky se sladkokyselou náplní

Lehké palačinky s jogurtem a jedinečnou náplní jsou skvělou snídaní nebo sladkou svačinou. Klidně si je můžete vychutnat i jako letní dezert po hlavním jídle. S jogurtem dosáhnete nejen úžasné chuti, ale také neuvěřitelné struktury. Zkuste tyto nadýchané a neuvěřitelně chutné palačinky. Uvidíte, že se stanou velkým hitem u celé rodiny.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na palačinky nepotřebujete nic záhadného. Když použijete recept na jogurtové palačinky, zažijete plnější chuť a mnohem jemnější těsto. K tomu vám přidáte také recept na sladkokyselou náplň, která skvěle doplní sladkou chuť samotných palačinek. Jestli chcete potěšit děti vynikající snídaní, kterou připravíte během pár minut, vsaďte na tento recept na palačinky:

Reklama
  • vejce – 3 ks,
  • bílý jogurt – 500 ml,
  • perlivá voda – 250 ml,
  • bílá pšeničná mouka – 400 gramů,
  • vanilkový cukr – 2 sáčky,
  • sůl – špetka,
  • olej na smažení,
  • moučkový cukr na ozdobu.
Shutterstock

Na sladkokyselou náplň:

  • mražené lesní plody – 250 gramů,
  • med – 1 lžíce,
  • tvaroh – 3 lžíce,
  • bílý jogurt – 8 lžic.

Pracovní postup

Do velké mísy rozšlehejte vejce a přidejte k nim vanilkový cukr. Vyšlehejte obě suroviny do nadýchané pěny. Poté přidejte do směsi mouku, špetku soli, perlivou vodu a bílý (neochucený) jogurt. Všechno důkladně promíchejte. Tuto směs nechte pár minut odpočinout. Během této doby si můžete připravit sladkokyselou směs, kterou palačinky nakonec naplníte. Připravte si čistou mísu, do které smícháte všechny ingredience na náplň.

Reklama
Shutterstock

V míse smíchejte mrazené lesní plody, tvaroh, bílý jogurt a med. Všechno promíchejte tyčovým mixérem. Na větší a mělké pánvi si rozehřejte menší množství oleje. Těsto na palačinky nabírejte naběračkou nebo velkou lžící a smažte jednu po druhé na rozehřátém oleji. V případě potřeby přidejte další olej. Opečte je vždy z obou stran, dokud nebudou krásně zlaté. Nechte je trochu vychladnout, naneste na ně sladkokyselou směs a zamotejte je do tvaru palačinek. Nakonec je můžete posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: kulinarika.net

Reklama