Recept na krémové, smetanové nebe, které je hotové za pár minut. A není třeba zapínat troubu. V čem je háček?

Když máte chuť na něco sladkého, tak si to můžete buď koupit, nebo připravit doma. Mnoho lidí se domnívá, že různé dezerty a zákusky je třeba jenom péct, což může být zdlouhavé. Tak tomu ale není, jelikož existuje recept, který se dá připravit i bez pečení. Kromě toho že skvěle chutná vás zaujme také to, že je velmi rychlý a také velmi jednoduchý na přípravu. A to bez zapínání trouby.

Toto jsou ingredience, které budete potřebovat

Tento nepečený zákusek má ještě jedno pozitivum. A to takové, že na něho budete potřebovat jenom několik málo poměrně běžných ingrediencí. Pokud se podíváme na jejich výčet, je základem toto:

  • 1,5 litru mléka
  • 300 g sušenek
  • 400 ml šlehačky
  • 130 g mouky
  • 100 g škrobu
  • 8 vajec
  • 4 sáčky vanilkového cukru

Začněte přípravami

Ty jsou u tohoto receptu nezbytné. Jako první si vezměte sušenky, které poskládejte na plech s pečicím papírem. A to tak, aby tvořily celou spodní plochu. Proto bude třeba některé sušenky i správně nařezat.

Čtěte také: Znamení přitahující padouchy

Dále je třeba připravit si také sníh z bílků. Ten vytvoříte jednoduše. Oddělte bílky od žloutků a následně je důkladně vyšlehejte, dokud nebude sníh dokonale tuhý a pevný. To je konzistence, kterou potřebujete.

Abyste neztráceli čas, můžete si mezi tím dát ohřívat také mléko. A to klasicky do hrnce na sporák. Plamen volte raději menší, aby nedošlo k připálení. Když je dostatečně zahřáté, udržujte jeho teplotu.

Poslední příprava se týká žloutků. I ty je třeba našlehat, a to nikoliv samostatně, ale s cukrem. Měla by vzniknout poměrně tuhá, ale i vláčná hmota. Tato konzistence je pro následující postup také nezbytná.

Můžete začít s tvorbou krému

Když je vše připraveno, tak se můžete pustit do tvorby samotného krému. A to tak, že do zahřátého mléka začnete pomalu vmíchávat žloutkovou směs. Je třeba důkladné míchání, aby se dobře rozpustily. Míchejte, dokud směs nezhoustne a potom ji odstavte ze sporáku. Následně můžete přidat další ingredienci, kterou je sníh z bílků. I tady je třeba vše důkladně promíchat, aby se složky dokonale spojily.

Krém dejte na sušenky a položte horní vrstvu

Když je krém hotový, můžete ho opatrně nanést na vrstvu sušenek. Nebojte se větší vrstvy. Pokud jste postupovali podle návodu, bude krém velmi dobře držet. Snažte se ho uhladit do roviny, díky čemuž bude váš nepečený dezert i esteticky zajímavý. Následně vezměte druhou polovinu sušenek a ty položte na horní vrstvu krému.

Nechte vychladnout a konzumujte

A co nyní? Dejte svůj dezert do lednice, nebi ještě lépe do mrazáku vychladit. Počkejte až bude krém dokonale tuhý, potom vyndejte a můžete servírovat. Až ochutnáte, bude vám jasné že nepečené zákusky jsou ty nejlepší.