Recept na nejjednodušší a nejchutnější jablečný koláč!

Jablečné koláče jsou populární nejen ve Spojených státech, ale také v Evropě. Hodně lidí si ho doma nepřipravuje, protože si myslí, že je to složité. To ale není vůbec pravda. Když máte dobrý recept, je to otázka chvilky a všichni si pochutnají. Tento recept se stane vaším oblíbencem, protože na něj potřebujete jen tři jablka a pár dalších ingrediencí.

Co budete potřebovat?

Chuť použitých jablek je polovina úspěchu. Jablka jsou velmi zdravá, což by mělo vaši chuť na koláč podpořit, ale také musíte vybrat správný druh. Ideální jsou červené odrůdy, které mají sladší chuť. Zelená nebo žlutá jablka se do koláče příliš nehodí. Připravte si kulatý pekáč o průměru 20 cm. A kromě něj musíte mít po ruce také:

  • vejce (pokojové teploty) – 3 ks,
  • cukr – 75 gramů,
  • vanilkový cukr – 8 gramů,
  • hladká mouka – 150 gramů,
  • prášek do pečiva – 10 gramů,
  • rozpuštěné máslo – 100 gramů,
  • jablka – 3 ks,
  • cukr – 3 lžíce,
  • skořice – 1 lžička.

Pracovní postup

Do hluboké mísy rozklepněte vejce a vyšlehejte je mixérem s metlami. Musí být trochu napěněná. Postupně přidávejte cukr a vanilkový cukr. Šlehejte, dokud se všechny tři ingredience dokonale nespojí dohromady. Do stejné mísy prosejte mouku a prášek do pečiva. Znovu míchejte, dokud nebude těsto homogenní. Potom přidejte rozpuštěné máslo o pokojové teplotě. Když bude příliš teplé, těsto se vám celé srazí. Získáte dokonalé těsto pro svůj jablečný koláč.

Čtěte také: Nejlepší koblihy, jaké kdy ochutnali, objevíte v tomto receptu

Jablka omyjte, osušte a oškrábejte slupku. Nakonec ho nakrájejte na menší kousky. Plech nebo pekáč vyložte pečicím papírem. Nezapomeňte ho trochu vymazat máslem. Jablka smíchejte s cukrem a skořicí. Na dno nasypte jablka a zalijte je připraveným těstem. Vložte formu s koláčem do trouby. Pečte na 180 stupňů po dobu 35 minut. Nádhernou vůni ucítíte po celém bytě. Po upečení vyndejte koláč z formy a nechte ho vychladnout. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: sweetandsavory.co