Recept na netradiční placky s jarní cibulkou

Jarní cibulka je vynikající zelenina, kterou můžete do svého jídelníčku začlenit mnoha způsoby. Placky s jarní cibulkou jsou skvělým způsobem, jak si na ní pochutnat a zároveň si užít zajímavý pokrm. Tyto placky můžete jíst místo chleba nebo jen tak s čajem. Chutnají skvěle a můžete si k nim připravit také svou oblíbenou pomazánku nebo dip, do kterého je budete namáčet.

Co budete potřebovat?

Na chutné a lehké placky potřebujete jen pár věcí, přičemž základem je jarní cibulka a vejce. Jestli chcete své rodině nabídnout k snídani nebo svačině něco trochu jiného než obvykle, měli byste zkusit tento netradiční recept. Uvidíte, že si pochutnáte a také šikovně zpracujete jarní cibulky, jestli je máte doma již delší dobu. Na výrobu těchto placek potřebujete:

  • jarní cibulky – 2 svazky,
  • vejce – 3 ks,
  • voda – 200 ml,
  • sůl – 1 lžička,
  • mouka – 500-550 gramů,
  • rostlinný olej – 100 ml,
  • máslo – 50 gramů.
cpykami.ru

Pracovní postup

V první řadě si nakrájejte všechny jarní cibulky. Přidejte k nim vejce, sůl a vše prošlehejte metličkou. Přidejte vodu, prosátou mouku a ze směsi vypracujte těsto. Rozdělte ho na osm kousků, vytvarujte do koulí a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte 30 minut odstát. Mezitím si připravte směs na pomazání těsta. Smíchejte 2 lžíce mouky a půl lžičky soli. Zahřejte 100 ml rostlinného oleje a přidejte ho do směsi. Důkladně promíchejte a máte připravenou směs na potření.

cpykami.ru

Jeden kousek těsta vyválejte a potřete připravenou směsí s olejem. Okraje přeložte směrem doprostřed. Potom ho přeložte na polovinu. Získáte tenký a dlouhý plátek těsta. Vytvarujte z něj šneka. Stejný postup opakujte se všemi kousky těsta, které jste si připravili. Zakryjte potravinářskou fólií, vložte do lednice nechte odležet 10-15 minut. Pánev vymažte olejem a zahřejte. Každého šneka rozválejte do velikosti dna pánve a opečte je z obou stran na mírném ohni, dokud nebudou zlaté.

Zdroj: cpykami.ru