Recept na nízkokalorický celerový salát s ananasem


Když jsem minulý týden procházel kuchařkou, narazil jsem na recept, který mě okamžitě zaujal – nízkokalorický celerový salát s ananasem. Přestože jsem nikdy předtím neslyšel o takové kombinaci, zvědavost mě popoháněla k tomu, abych ho vyzkoušel.

Rozhodl jsem se, že ho připravím na rodinnou večeři o víkendu. Během nákupu potřebných ingrediencí jsem si uvědomil, že tento salát bude skvělou volbou pro naše zdraví, protože obsahuje spoustu zeleniny a ovoce.

Ingredience:

Čtěte také: Jednoduchý jablečný koláč, který si zamiluje rodina i návštěvy

  • 150 gramů uvařeného celeru
  • 30 gramů syrového zeleru
  • 50 gramů jablek
  • 100 gramů ananasu
  • 30 gramů mrkve
  • 50 gramů majonézy nebo bílého jogurtu
  • ocet
  • citrónová šťáva
  • cukr
  • sůl a koření
  • nastrouhaný tvrdý sýr
  • pažitka na ozdobení
shutterstock.com

Postup:

  1. Celer uvaříme v osolené vodě s kapkou octa. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme ho na malé kostičky.
  2. Syrový zeler nastrouháme na jemno na struhadle.
  3. Jablka a ananas nakrájíme na kostičky.
  4. Mrkev nastrouháme stejně jako celer.
  5. Všechny nakrájené ingredience dáme do mísy a smícháme s majonézou nebo bílým jogurtem.
  6. Dochutíme citrónovou šťávou, cukrem, solí a mletým černým kořením podle chuti.
  7. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme pažitkou.

Tento osvěžující salát je skvělým lehkým jídlem plným chuti a vitaminů. Můžete si ho dopřát jako samostatnou pochoutku nebo ho servírovat jako přílohu k hlavnímu jídlu. Bon appétit!