Recept na pařížské rohlíčky, které budou jako z cukrárny

Pařížské rohlíčky jsou velmi populárním a vynikajícím dezertem, který najdete v mnoha cukrárnách po celém světě. Sladké, plné jemného krému a kvalitní čokolády jsou ideální volbou nejen na Vánoce. Jestli hledáte dezert, který bude vypadat velmi slavnostně, měli byste zkusit právě pařížské rohlíčky. Něco tak dobrého a sladkého jste ještě neochutnali. Navíc si je nemusíte kupovat v obchodě. Jednoduše si je připravíte také doma. Poradíme vám, jak na to.

Co budete potřebovat?

Tento dezert se skládá z těsta, krému a čokoládové polevy. Na každou z těchto součástí potřebujete jen pár ingrediencí a výsledek stojí za to. Podívejme se, co budete potřebovat na výrobu těsta:

  • vejce – 1 ks,
  • cukr (moučkový) – 10 dkg,
  • mleté vlašské ořechy – 10 dkg,
  • hladká mouka – 1 lžíce.

Ingredience na krém:

Čtěte také: Babiččin masový „nákyp“ se šunkou a sýrem

  • vejce – 1 ks,
  • cukr krystal – 40 gramů,
  • kakao – 10 gramů,
  • máslo – 80 gramů.

Ingredience na polevu:

  • čokoláda na vaření,
  • olej – 1 lžíce.

Pracovní postup

Všechny suroviny na těsto smíchejte ve velké míse. Těsto přesuňte do cukrářského sáčku a odstřihněte špičku. Plech vyložte pečicím papírem. Pomocí cukrářského sáčku vytvořte na plech základnu pro rohlíčky. Troubu předehřejte na 170-180 stupňů a vložte do ní plech s připravenými základnami. Pečte, dokud nebude těsto zlaté. Mezitím si můžete připravit vynikající a lahodný krém. Je to velmi jednoduché. Nezapomeňte si připravit další cukrářský sáček na krém.

Nad párou vyšlehejte vajíčko s cukrem a přidejte kakaový prášek. Jakmile směs trochu vychladne, přidejte máslo a počkejte, dokud jemně neztuhne. Pro rychlejší tuhnutí můžete krém vložit do lednice. Přesuňte krém do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku a naneste krém na vychladlé základny. Nakonec rozpusťte ve vodní lázni čokoládu s olejem. Horní část nebo celé rohlíčky namočte do čokolády. Nechte je ztuhnout a můžete se do nich pustit!

Zdroj: irecept.cz