Pokud vám zbyde sklenička kefíru, zkuste si připravit tento skvělý dort z kefíru s třešněmi. Není na něm nic složitého a všechny ingredience máte určitě po ruce. Právě pro nenáročnost ingrediencí je tento recept mezi ženami velmi oblíbený a rozšířený. V létě, kdy dozrávají třešně, pro vás bude tento dort skvělou pochoutkou. Šťavnaté třešně a lehké těsto vám dodají potřebné osvěžení v parných letních dnech.

Ingredience potřebné pro pečení dortu

  • 200 g třešní
  • 200 ml kefíru
  • 3 celá vejce
  • 1 hrníček pšeničné mouky
  • 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 hrníček cukru
  • 1 čajová lžička másla

Postup přípravy třešňového dortu

Jako první bod vypeckujte všechny třešně, vložte je do cedníku a nechte je nad mísou vykapat, aby výsledný dort nebyl rozmočený přebytečnou šťávou. Vzhledem k tomu, že další příprava dortu již bude velmi rychlá, hned po vypeckování třešní předehřejte troubu na 180 ° C.

Rozšlehejte v misce celá vejce s cukrem. Šlehejte tak dlouho, dokud se ve šlehaných vajíčkách nezačnou tvořit drobné bublinky. V této fázi jsou vajíčka našlehaná dostatečně a jsou připravená na další postup. Do vajíček opatrně a pomalu nalijte kefír. Nalévejte jej pomalu, kefír je těžký a našlehaná vajíčka by vám mohla spadnout.

V dalším kroku prosejte do vajíček mouku i prášek do pečiva. Vzniklé hrudky by vám mohli nepříjemně narušit strukturu těsta, které může být po upečené na jazyku nepříjemně hrudkované. Pokud se vám takto připravené těsto těžce odlepuje ze lžíce, nebojte se, je to správná struktura. S těstem už nic nedělejte. Struktura správně připraveného těsta by vám měla připomínat těsto na palačinky.

Nyní přichází ten správný čas na vymazání formy na dort. Množství surovin v receptu je přizpůsobené dortové formě o průměru 18 cm. Až budete mít dortovou formu vymazanou, nalijte do ní celý obsah těsta. Rovnoměrně na těsto rozložte všechny třešně a dejte péct do předehřáté trouby na 40-45 minut

Sdílejte článek