David Hampl
4 února, 2020

Také už nevíte, co máte stále péct? Chcete-li potěšit své blízké něčím originálním a chutově neodolatelným, doporučujeme vám vyzkoušet recept na vynikající domácí tvarohový koláč. Brzy si ho zamilujete nejen vy, ale všichni, kteří ho ochutnají. Recept je snadný, takže ho zvládne naprosto každý v pohodlí domova. Pojďte to vyzkoušet.

Potřebné ingredience

Tvarohový koláč je skvělý v tom, že jeho příprava nevyžaduje žádné pečení. Stačí jen smíchat a upravit všechny potřebné ingredience, vložit do lednice a za chvíli už si budete moci užívat báječnou chuť tohoto tvarohového skvostu. Krémová čokoládová chuť navíc může konkurovat dezertům z mnoha restaurací.

Na přípravu budete potřebovat nějaký čas, ale v kuchyni rozhodně strávíte mnohem méně času než při vaření. Pokud si budete chtít koláč připravit, měli byste mít k dispozici následující ingredience a nástroje: 700 g tvarohu, 370 g kondenzovaného mléka, 30 g želatiny, 100 g tmavé čokolády, 150 ml mléka a 400 ml krému. Sami vidíte, že se jedná o poměrně klasické ingredience, se kterými máte jistě zkušenosti.

Slavnostní atmosféra

Domácí tvarohový koláč je ideálním řešením, když vás přepadne chuť na sladké. Jeho báječná receptura dokáže slavnostní atmosféru i během všedního dne. Dokonalá textura a chuť bude ve vašich ústech tát, takže si ho jednoduše zamilujete. Postup jeho přípravy je opravdu jednoduchý a rychlý, což je obrovská výhoda.

Z lednice rovnou na stůl

Nyní se podívejme na postup přípravy krok za krokem. V první řadě smíchejte želatinu se studenou vodou a nechte pořádně nabobtnat. Pomocí mixéru rozmixujte tvaroh a kondenzované mléko do hladka. Poté přidejte do této tvarohové hmoty krém. Následně roztavte čokoládu a smíchejte ji s horkým mlékem. Želatinu vložte na půl minuty do mikrovlnné trouby, aby se roztavila a přidejte k ní několik lžic tvarohu a dobře promíchejte. Zalijte zbytkem tvarohu a dobře promíchejte. Následně tuto směs rozdělte na 2 části. Jednu smíchejte s čokoládou a nalijte do formy. Následně přidejte zbylé směsi a pěkně je ve formě upravte. Vložte koláč do lednice na 2 až 3 hodiny a poté jej vyjměte a podávejte.

Sdílejte tento recept na tuto vynikající tvarohový koláč se svými přáteli, ať si je mohou také vychutnat.

Sdílejte článek