Recept na úžasně křupavé moravské rohlíky

Zapomeňte na tukové rohlíky, kterých jsou plné pulty v obchodech a připravte si lahodné moravské rohlíky podle tohoto receptu. Jsou úžasně křupavé a chuťově naprosto dokonalé. Tak co myslíte, vyzkoušíte je?

Moravské rohlíky si můžete připravit za chviličku, recept není příliš náročný a já věřím, že si s ním dokáže poradit i ten, kdo v kuchyni s vařením a jinými kulinářskými kouzly teprve začíná. Jen si představte, jak si na ně namažete máslo nebo si čerstvý rohlík pokladete šunkou a sýrem. Mě se při pouhé představě tase sbíhají sliny!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 10 g soli
  • 20 g oleje
  • 5 g cukru
  • 17 g droždí
  • 260 ml vlažné vody

Jak postupovat při přípravě?

  1. Do misky dejte droždí, 2 lžíce vlažné vody, cukr a 1 lžíci mouky. Promíchejte a nechte vzejít kvásek.
  2. Jakmile kvásek vzejde, smíchejte jej s ostatními surovinami a vypracujte hladké a jednotné těsto.
  3. Přikryjte těsto utěrkou a nechte do na teplém místě 40 minut kynout.
  4. Po uplynutí doby těsto rozdělte na cca 15 kousků.
  5. Každý kousek rozválejte na pomoučené desce na podlouhou placku a tu poté srolujte do tvaru rohlíku.
  6. Plech vyložte pečicím papírem a rohlíky na něho vyskládejte.
  7. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte na 150 °C cca 20 minut.

Moravské rohlíky jsou jedním slovem báječné. Určitě mi dáte za pravdu, až je ochutnáte!

Čtěte také: Jak vybělit kuchyňské utěrky? Pokud je na nich i po vyprání vidět špína, nemusíte je vyhazovat a kupovat nové. Díky tomuto osvědčenému triku je opět vybělíte. Je to rychlé a snadné. Co je potřeba?