Recept na úžasný meruňkový džem bez cukru a bez konzervantů

Většina z nás miluje dobré džemy. Jsou chutné a dokonalé zejména k snídani. Bohužel kupované džemy vždy obsahují velké množství cukru a konzervantů, které jistě nechcete dávat svému tělu a svým dětem už vůbec ne. Existuje ovšem jednoduché řešení. Připravte si domácí džem, do kterého nepatří nic jiného než ovoce. Vydrží vám poměrně dlouho a není vůbec složité ho udělat.

Co budete potřebovat?

Možná vás to překvapí, ale na výrobu tohoto receptu potřebujete skutečně jen ovoce. Důležité je, aby byly meruňky krásně zralé, protože jedině tak budou dostatečně sladké. Nejlepší bude pochopitelně použít domácí ovoce, které není opatřené žádnými pesticidy, ale na trhu nebo v obchodě jistě najdete meruňky, které budou dostatečně zralé a sladké. To je jediné a největší tajemství, které potřebujete k výrobě tohoto jedinečného a lahodného džemu.

Způsob přípravy domácího džemu

Nejde vůbec o nic složitého a zvládne to každý. Nemusíte mít žádné zkušenosti s přípravou džemů, ani se zavařováním. V džemu není žádný cukr, takže se musíte soustředit na výběr příjemně sladkých meruněk. Dobře je umyjte a vyndejte pecky. Poté si vezměte dostatečně velký hrnec a meruňky v něm trochu povařte. Následně je lehce rozdrťte tyčovým mixérem a znovu je povařte. Nic jiného nemusíte dělat. Pamatujte, že nepotřebujete cukr, ani konzervanty. Můžete tak džem s klidným srdcem naservírovat svým dětem.

Čtěte také: Dokonalého vývaru dosáhnete díky vhodným surovinám i správnému postupu

Až bude džem hotový, naplňte jím předem připravené a vyvařené nádoby. Postavte je vzhůru nohama a nechte je takto stát, dokud nevychladnou. Tímto způsobem nebude uvnitř žádný vzduch a džem se nebude kazit. Nepotřebujete žádné konzervační látky. Nedávejte do směsi ani vodu, jen uvařené ovoce. Skladujte nádoby ve tmě a chladu. Díky tomu vám džem vydrží docela dlouhou dobu a budete si ho moci naplno vychutnat. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!