Recept na vynikající roládu ke kávě pro každou návštěvu

Tento recept vás překvapí svou jednoduchostí a chutností. Je sladký tak akorát a ideální pro všechny, kdo chtějí omezit konzumaci mouky. Podělíme se s vámi o skvělý recept, o který vás bude rodina prosit v jednom kuse. Jestli máte problémy s alergií na lepek, tento recept je pro vás naprosto dokonalý. Roládu s banány si vychutnáte s odpolední kávou nebo čajem k snídani. Navíc vypadá krásně, takže ji můžete servírovat i náročným návštěvám. Podívejme se, jak na to.

Co budete potřebovat?

Na samotnou roládu potřebujete jen tři suroviny:

  • 5 vajec,
  • 5 polévkových lžic cukru krystal,
  • 5 polévkových lžic mletých ořechů.

Na krém toho budete potřebovat trochu víc, ale žádná ze surovin není drahá. Připravte si 700 ml mléka, 3 lžíce medu (nebo 5 lžic cukru), 2 balíčky čokoládového pudinku, 250 gramů másla, 1 lžičku vanilkového aroma (nebo balíček vanilkového cukru) a 4 celé banány. Na konec si připravte šlehačku a strouhanou čokoládu na ozdobu.

Čtěte také: Staročeská zeleninová polévky s pořádnými knedlíčky

Pracovní postup

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Potom přidejte kakao, ořechy a vytvořte homogenní těsto. Rovnoměrně ho rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do předehřáté trouby a pečte při teplotě 180 stupňů, dokud nebude hotové. V tuto chvíli budete mít hotové těsto. Srolujte ho a nechte vychladnout. Nechte ho sedět na pečicím papíru a mezitím si můžete připravit lahodný krém, kterým roládu naplníte. Příprava tohoto krému je velmi jednoduchá.

Z mléka, pudinku a cukru uvařte velmi hustý pudink. Pravidelně ho míchejte, aby se nespálil. Má k tomu tendenci a spálený vám k ničemu nebude. Potom ho nechte vychladnout a po lžičkách přidávejte našlehané máslo. Jakmile těsto bude mít pokojovou teplotu, naneste na něj čokoládový krém. Do krajů umístěte celé banány. Roládu znovu zatočte a trochu zatlačte, aby držela pohromadě. Nakonec po celém povrchu potřete šlehačku a zasypte nastrouhanou čokoládou.

Zdroj: electropiknik.cz