Příprava korpusu: Nejdříve oddělíme žloutky od bílků. V misce s žloutky smícháme cukr, postupně přidáváme vodu, olej, kakao a vše důkladně promícháme. V jiné misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Bílky s trochou soli vyšleháme do tuhé pěny.
Pomalu přidáme směs žloutků k bílkům, opatrně promícháme, aby vzduch z bílků zůstal zachován, a následně přidáme mouku. Na závěr přimícháme vykostěné třešně.
Příprava formy a pečení: Dortovou formu o průměru 25 cm vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Nalijeme do ní připravené těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 25-30 minut. Ověříme špejlí, jestli je korpus upečený, a necháme ho vychladnout ve formě.
Příprava krému: Smícháme mléko s škrobem, částí cukru, kakaem a čokoládou, necháme zahřát na mírném ohni za stálého míchání, dokud krém nezhoustne. Necháme vychladnout.
Vymícháme máslo s druhou částí cukru, dokud nevznikne pěna a cukr se rozpustí. Postupně přidáme vychlazený krém a mícháme, dokud nevznikne hladký krém.
Příprava polevy: Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Po rozpuštění odstavíme a necháme vychladnout.
Sestavení dortu: Korpus vyjmeme z formy, odstraníme pečicí papír a pomocí dobře nabroušeného nože upravíme vrchní část dortu, aby byl kulatý a rovný. Následně vrátíme odříznutý kus zpět do formy.
Na korpus naneseme krém a rovnoměrně ho rozetřeme. Na krém nalijeme vychlazenou polevu a opět ji rozetřeme.
Dokončení: Dort ozdobíme zbylým krémem a vytvoříme drobné dekorace pomocí cukrářského sáčku.