David Hampl
29 března, 2022
, ,

Tento recept si zamilujete nejen vy, ale především vaše děti. Navíc je natolik variabilní, že z něj můžete mít hned několik různých pokrmů. Smažené maso, to není jen řízek nebo hamburger. Udělat si můžete také jiné varianty, které jsou oblíbené například v Maďarsku. I u nás ale najdou své místo. Nedělní oběd už bude jen tím nejlepším.

Smažené maso můžete neustále vylepšovat

Jestli patříte mezi kuchaře, kteří nemají rádi v kuchyni nudu a neustále se snaží vylepšovat své recepty, rozhodně vám doporučujeme právě tento na smažené maso. Je to jednoduché, ale výsledky pokrm bude tím nejlepším, co jste kdy jedli. Co si připravit právě na tento recept?

  • 80 dkg mletého masa
  • 25 dkg nastrouhaného sýra
  • Sůl, pepř
  • Mouku, vejce a strouhanku na obalení

Je to všechno, co budete potřebovat. Smažené maso je velmi jednoduché na přípravu. Možná už jste z receptu poznali, že se u nás tomuto druhu masa říká „holandský“ řízek, a to právě kvůli sýru, který v něm najdete. Postup je pak také jednoduchý.

https://www.tudasfaja.com/

Tento řízek nemusíte naklepávat

Nejdříve smíchejte všechny ingredience a vytvořte těsto, ze kterého pak budete tvarovat samotné řízky. Zabalte je do folie a poté je můžete vložit na chvíli do trouby. Následně je smažte na rozpáleném oleji a máte hotovo! Toto smažené maso pak můžete podávat s různými přílohami, a to podle chuti strávníků.

Jeho největší výhodou je to, že maso nemusíte naklepávat, proto můžete řízky začít připravovat i v neděli brzy ráno, protože nikoho nevzbudíte. Mezi nejoblíbenější přílohy pak patří smažené hranolky, brambory nebo bramborová kaše. Můžete si samozřejmě udělat i domácí dipy nebo omáčky, které se k tomu druhu masa také výborně hodí. Tento recept se pak snadno naučí také vaše děti, což může znamenat jediné – nedělní oběd může být zcela v jejich režii a vy si dopřejete hodinku spánku navíc.

Sdílejte článek