Řízky z mletého masa jsou ideální pro rodinný oběd

Řízky většina lidí připravuje z jednoho kusu masa. To ale není jediná možnost, jakou máte. Mnoho kuchařů volí také řízky z mletého masa, protože jsou jemnější a šťavnatější. Hlavně v případě vepřového masa se vám to vyplatí, protože budou neuvěřitelně vláčné a jemné. Navíc je to velmi jednoduché, celkem levné a můžete tímto způsobem zpracovat mleté maso.

Co budete potřebovat?

Řízky z mletého masa jsou velmi oblíbené v zahraničí, ale často se připravují také u nás. A vyrobit si je můžete snadno i ve své kuchyni. Stačí, když smícháte pár ingrediencí a rozhodnete se, na jakou přílohu máte zrovna chuť. Potom musíte jen strávit ve své kuchyni trochu času a vychutnat si vynikající oběd nebo večeři. Na tento recept potřebujete:

  • vepřové maso – 1 kg,
  • suchý chléb – 200 gramů,
  • mléko – 200 ml,
  • cibule – 1 ks,
  • česnek – 1 stroužek,
  • sůl – 1 lžička,
  • mletý černý pepř – 1/3 lžičky.
souspark.ru

Pracovní postup

Vepřové maso nakrájejte na menší kousky. Nastavte na mlýnku na maso hrubé mletí (pokud je to možné) a maso umelte. Cibuli nakrájejte nahrubo a suchý chléb namočte do mléka v čisté nádobě. Cibuli a česnek nakonec namelte v mlýnku na maso. Z chleba vymačkejte mléko a také ho umelte v mlýnku na maso. Všechny ingredience smíchejte dohromady ve velké míse. Přidejte sůl a pepř. Míchejte, dokud se všechno nespojí dohromady a nezískáte homogenní hmotu.

Čtěte také: Ananasové řezy podle paní Jančíkové – lahodná pochoutka pro každou příležitost!

souspark.ru

Postupně berte kusy mletého masa a vytvarujte z nich řízky. Do hlubší pánve nalijte rostlinný olej a osmažte na něm připravené kusy masa. Jakmile budou okraje bílé, řízky obraťte a opečte z druhé strany. Potom je vložte do pekáče, položte na každý řízek kousek másla a zakryjte pekáč alobalem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 20 minut. Řízky můžete podávat s bramborovou kaší, bramborami, nakládanými houbami, nakrájenou zeleninou nebo jinou přílohou.

Zdroj: souspark.ru