Rodinná večeře z jednoho pekáče „Krokodýlí plech“: Recept pro línou hospodyňku – jak rychle za pár korun nakrmit celou rodinu

Chcete vyzkoušet báječný recept na perfektní jídlo, které se stane bohatstvím a tajemstvím vaší rodinné kuchařky? Toužíte po dokonalém chuťovém zážitku, ve kterém se skloubí božská chuť s orgastickou vůní masa, zeleniny a brambor? Máme pro vás připraven recept krok za krokem. Tak se hezky připravte a jdeme na to.

První tři kroky

Prvním krokem je příprava masa. Vepřové maso, resp. kotlety, si marinujte den před samotnou přípravou. Zvolte oblíbené koření, například gyros koření, které je možné koupit v jakémkoliv obchodě s potravinami. Dále si nakrájejte brambory na kolečka, osolte je, opepřete a přidejte bazalku dle chuti.

Druhým krokem je vložit nakrájenou cibuli a červenou cibuli na kroužky na brambory, čímž se vytvoří taková postel pro kotletky.

Čtěte také: Plněné brambory trochu jinak – vyzkoušejte tento vynikající pokrm, který máte hotový raz dva!

Třetím krokem je posypat maso nasekanou slaninou na cibuli a přidat trochu oleje do této směsi zeleniny a brambor.

Kroky čtyři, pět a šest

Čtvrtým krokem je naskládat předem naložené maso na brambory, tedy jen polovinu zásob. Druhá část se použije za chvíli.

Pátým krokem je opět vrstva cibule, brambor, slaniny a koření. V podstatě se jedná o stejnou vrstvu jako ve druhé a třetím kroku.

Šestý krok je přidat další vrstvu cibule, která je nakrájená na kroužky. Sami vidíte, že už to začíná mít pěknou vůni a vypadá to skvěle.

Kroky sedm a osm

Krok sedm je jednoduchý. Zbývající plátky masa rozložit na cibulové kroužky a pokapat trochou oleje, aby nedošlo k připečení.

Krok osm je také snadný. Připravený pečící plech přikryjeme hliníkovou fólií a pečeme při teplotě 200 °C cca 60 minut. Alobal máte určitě doma nebo ho snadno pořídíte v jakémkoliv obchodě.

Kroky devět a deset

Zatímco se maso s bramborami peče v troubě, vyrobíme si dip ze zakysané smetany, česneku a kopru. Tyto ingredience hezky promícháme v misce a necháme nějakou dobu stát.

Desátý krok je následující. Po uplynutí pečící doby vyjmeme plech z trouby a opatrně odstraníme alobal. Na maso položíme plátky rajčete a potřeme připraveným dipem. Potom vrátíme plech do trouby a pečeme, dokud dip lehce nezhnědne.

Jakmile ochutnáte tento božský pokrm, budete se cítit skvěle. Při přípravě vám jistě pomohou uvedené fotografie, kterou mohou sloužit také jako návod či inspirace. Samozřejmě můžete do směsi přidat cokoliv vlastního. Přejeme dobrou chuť.