David Hampl
20 července, 2020

Při pečení v letní sezóně využíváme spousty sezónního ovoce. Toto ovoce je plné cenných živin, důležitých pro náš organismus, a mnoha vitamínů, které náš organismus také potřebuje. No tak pojďme jíst co nejvíce z nich! Koláč, o kterém v tomto článku budeme hovořit, je vskutku výtečný, a když se naučíme tento základní recept, můžeme při jeho výrobě používat jakékoli ovoce a po každém pečení ho střídat.

Ingredience na výrobu

Recept není ničím složitý, ovšem pro jeho výrobu budeme potřebovat nakoupit spoustu potravin. Při výrobě tohoto lahodného koláče, budeme totiž potřebovat několik druhů ingrediencí. Rozdělme je na čtyři sektory.

  • Ingredience na výrobu těsta
  • Ingredience na výrobu plnění
  • Ovoce
  • Ingredience na ozdobení

Ingrediencemi pro první sektor, tedy ingrediencemi na výrobu těsta, jsou jeden šálek mouky, jedna čajová lžička prášku do pečiva, osmdesát gramů másla, dvě lžičky cukru a jedno vejce. Ingredience na druhý sektor, tedy na výrobu plnění do koláče, jsou pět set gramů tvarohu, půl šálku cukru, dvě vejce, jedna polévková lžíce krupice, sto gramů krému a vanilka. Ovocem, které použijeme na tento typ receptu, jsou dva banány a tři broskve. V poslední řadě budeme potřebovat ještě nějaké ingredience na ozdobení. Na to nám postačí jedna šlehačka a cukr.

Příprava koláče

V misce smíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte nakrájené máslo a pořádně zamíchejte, aby vznikla hmota. Do jiné misky si vyklepněte vejce, nasypte cukr a přidejte hmotu. Nechte odstát po dobu jedné hodiny v lednici. Krátkou chvíli před tím, než těsto vyndáte, si připravte plnění. Smíchejte všechny potřebné ingredience, vyjměte těsto z chladničky a vyhlaďte ho v předmazané formě. Nalijte na něj náplň, pro dochucení posypte trochou skořice, a na ni vyskládejte ovoce. Smíchejte smetanu s cukrem a koláč pomažte. Vložte do trouby na 40-50 minut, a pak vložte do lednice. Chladný chutná mnohem lépe.

Sdílejte článek