Připravte si strouhané brambory s dresingem. Jsou velmi jednoduchým jídlem vhodným pro chutnou a skvělou večeři. Brambory jsou jednou z velmi mála potravin, které jíme opravdu všichni. Zároveň je jejich příprava velmi levná a snadná. Nemusíte stát dlouho v kuchyni u plotny, můžete se věnovat svým koníčkům, anebo si prostě jen užívat chvíle strávené se svou rodinou, protože každá chvilka se počítá.

Potřebné ingredience

Na přípravu strouhaných brambor s dresingem si připravte tyto suroviny:

  • 2 větší brambory na jednu osobu
  • sůl
  • 450 gramů zakysané smetany
  • polovinu hrníčku rozpuštěného másla
  • polovinu hrníčku nakrájené cibule
  • sýr

Postup přípravy strouhaných brambor

Brambory připravujte v pekáči nebo zapékací misce. Aby se vám brambory nepřichytily, vymažte nádobu, ve které budete brambory péct, máslem nebo jiným tukem. Pak dejte předehřát troubu, aby byly brambory rychleji hotové.

Ve druhém kroku oloupejte brambory, zbavte je klíčků a důkladně je omyjte. Perfektně čisté brambory nastrouhejte nahrubo na struhadle, osolte a promíchejte, následně je rovnoměrně rozprostřete do pekáče nebo zapékací mísy. Nyní už jen nachystejte dresing, brambory stačí zalít a dát péct.

Nyní je čas nachystat dresing. Na ten budete potřebovat všechny zbylé ingredience kromě sýra. V nové a čisté misce smíchejte 450 gramů zakysané smetany s polovinou hrníčku rozpuštěného másla a polovinou hrníčku zakysané smetany. Vše důkladně promíchejte, aby se dresing perfektně spojil v jednotnou hmotu. Až bude dresing hotový, nalijte ho na syrové strouhané brambory a opět rovnoměrně rozprostřete. Teď už stačí jen chopit se nastrouhaného sýra, který máte rádi, nebo vzít cihličku sýra a nahrubo ji nastrouhat.

Nastrouhaný sýr nasypte rovnoměrně na dresing. Tímto krokem vaše práce končí. Nádobu s nachystanou večeří vložte do předehřáté trouby a nechte péct. Pečte tak dlouho, dokud brambory nezezlátnou. To bude trvat zhruba 45 minut.

Sdílejte článek