Rychlá česneková pomazánka na oslavy i na chuť!

Česnek je velmi zdravý a plný vitamínů, minerálů i živin. V obchodě samozřejmě najdete česnekovou pomazánku, ale zaplatíte za ni poměrně dost peněz a neužijete si tolik chuti ani vitamínů. Když si ji připravíte doma, budete na tom mnohem lépe. Je to neuvěřitelně jednoduché a také levné. Zabere to jen chvilku a budete mít pomazánku na oslavy i na svačinu.

Co budete potřebovat?

Česnek je základem pomazánky. Budete ho potřebovat poměrně hodně a soustředit byste se měli také na jeho kvalitu. Český česnek bude silnější a plný chuti. K tomu přidejte pár dalších věcí a budete mít na stole tu nejlepší pomazánku. Skvěle se hodí k snídani, na svačinu nebo na oslavy. A přitom vás bude stát jen pár korun. Na výrobu této úžasné pomazánky si připravte:

shutterstock.com
  • přírodní jogurt – 1 kelímek,
  • tatarská omáčka – 1 balíček,
  • česnek – pár stroužků,
  • kukuřice – 1 plechovka,
  • strouhaný tvrdý sýr – podle chuti.

Pracovní postup

Do středně velké mísy dejte přírodní jogurt a tatarskou omáčku. Obě ingredience smíchejte dohromady. Přidejte nasekaný česnek. Množství je pouze na vás a na tom, kdo bude pomazánku jíst. Pro dospělé můžete použít trochu více stroužků česneku, zatímco pro děti jich tam nedávejte tolik. Chuť by pro ně byla příliš ostrá a štiplavá. Doporučujeme přidat as 3-4 stroužky česneku, ale hodně záleží i na jeho kvalitě. Jestli máte český česnek, nemusíte ho použít tolik.

Čtěte také: Recept na lahodný kakaový dort. Vyzkoušejte dětmi oblíbený dezert

Poté přidejte kukuřici podle chuti, nastrouhaný sýr a všechno důkladně promíchejte. Nakonec můžete pomazánku dochutit sušenými bylinkami nebo špetkou mleté sladké papriky. Po připravení a dochucení vložte pomazánku do lednice a potom ji můžete použít na francouzské bagety, do sendvičů nebo jen tak na chleba. Na dochucení můžete použít např. pažitku. Jestli ji máte na zahradě nebo si ji pěstujete na parapetu, měli byste ji přidat do česnekové pomazánky. Výsledek bude nejen chutnější, ale také o něco zdravější. Přejeme dobrou chuť!