Rychlá nepečená kokosovo-čokoládová roláda: Skvělý recept pro všechny hospodyňky, které nerady pečou, ale milují sladké pamlsky

Existuje mnoho receptů na čokoládově-kokosové rolády. Tento je však podle mého názoru jeden z nejlepších. Při roládu mám vždy problém. Buď není bílá nádivka dostatečně tuhá, nebo je čokoládová část velmi suchá. I proto preferuji rolády nepečené, kde mám jistotu, že v chladničce dokonale ztuhnout. Pojďme už ale na recept.

rolada2
Budeme potřebovat:

Bílá část:

Čtěte také: Žena ve znamení tohoto zvěrokruhu je nejlepší společnice do života: Důvěryhodná, loajální a starostlivá – nikdy vás nezklame

  • 200 gramů změklého másla
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 50 gramů kokosu
  • 3 lžíce rumu

Tmavá část:

  • 250 gramů tmavých sušenek
  • 100 gramů ořechů (vlašské, lískové)
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce kakaa
  • 14 lžiček instantní zalité kávy
  • 100 gramů hořké čokolády

Potřebovat navíc budete i kokos na obalování rolády. Vypadá to hezčí a není s tím hodně roboty, takže proč ne?

Postup:

[sociallocker]

Na začátek budeme mixovat. Já osobně Mixuji buď ručním nebo elektrickým mixérem, asi podle nálady. Rozmixujeme si tedy sušenky a ořechy. Do misky k ořechem a sušenkou přimícháme moučkový cukr, rum a kakao. Je jasné, že první děláme čokoládovou část, protože jsme přisypaly kakao. Na závěr přidáme ke směsi rozpuštěnou čokoládu a po lžičkách i uvařenou kávu. Dobře promíchanou hmotu uložíme do chladničky.

rolada4-1 V nové misce si utřeme máslo s cukrem. Důkladným mícháním by nám měla vzniknout až pěna. Já se netrápím s ručním mícháním, pomáhám si mixérem s metličkou. Přidáme rum a kokos. Hmotu si můžeme dát na pár minut také do ledničky, bude se s ní lépe pracovat.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

rolada3
Z chladničky si vybereme tmavou hmotu a vyválíme z ní plát. Můžeme si pomoci papírem na pečení nebo potravinářskou fólií, zkušené hospodyňky vědí, jak na to. Stejně postupojeme i při bílé hmotě. Pak už jen položíme bílý plát na tmavý plát a srolujeme. Na závěr roládu obalíme v kokosu a vložíme ji do lednice ztuhnout. Po hodince až dvou ji můžeme vesele nakrájet a spapá. Dobrou chuť.

rolada1-1 Inspirovat se můžete i tímto videem.

[/sociallocker]