Menu

Rychlý chléb bez kynutí: křupavý, vláčný, voňavý a navíc i velmi chutný

Nekvašený chléb je velmi užitečná záležitost a to zejména proto, že postrádá mnoho nevýhod, jako například dlouhé kynutí. Mnoho žen v domácnosti již dlouho hledalo ideální recept právě na tento produkt. I proto jsme pro vás připravili recept na přípravu chlebu, do kterého nejdou kvasnice a tudíž je hotový mnohem rychleji. Na chuti mu však nic nechybí. Právě naopak.

chliebbezkvasenia1

Budete potřebovat:

  • 800 gramů žitné nebo špaldové mouky (ideálně v poměru 1: 1)
  • 1/2 litru okyseleného mléka
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • Koření na ozvláštnění chuti:
  • 1 lžíce koriandru
  • 1 lžíce kardamomu (nemusí být)
  • špetka badyánu případně anýzu, zda kmínu
  • 1 lžička skořice
  • 3-5 lžic cukru (nemusí být)

postup:

Všechny ingredience si postupně přidejte do velké misky a dobře promíchejte. Mělo by vám vzniknout hutnější, ale pevné těsto, které se bude trochu lepit. Vyformujte podobný tvar jako má chlebíček.

chliebbezkvasenia4
Plech nebo zapékací mísu si dobře potřete olejem nebo sádlem a dovnitř vložte těsto.

Plech vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia a chlebíček pečte přibližně 45 minut, přičemž ho občas potřete vodou. Chlebíček můžete posypat i lněnými, dýňovými, či slunečnicovými semínky. Fantazii se meze nekladou.

chliebbezkvasenia2

Suchá směs na chlebíček vám v lednici vydrží déle než 7 dní a chlebíček si tedy můžete připravit téměř kdykoliv, stačí jen přidat acidofilní mléko. Pokud chcete, klidně použijte i velký bílý jogurt. Dobrou chuť.

ZDROJhttp://babskeveci.sk/

Halušky nemusí být jen klasikou – co takto přidat do nich tavený sýr místo brambor

RECEPTY
Halušky jsou národním jídlem na Slovensku, ale v Čechách je také lidé znají více než dobře. Dnes tu máme vynikající…

Kakaový dortík bude chutnat každému, i když je bez cukru, protože je zdravý a plný ovoce

RECEPTY
Tento dortík, kterým Vám dnes představíme je lahodný a kromě toho si ho každý může dopřát bez výčitek, že přibere,…

Saláty z pekingského zelí – výborně chutnají a navíc jejich konzumací děláme něco pro své zdraví

RECEPTY
Pekingské zelí, které někdo možná zná i pod jménem „petsai“, jak je patrné, pochází z Číny, přičemž poprvé se o něm…

Tak takhle dobrou krkovičku jste ještě určitě neměli! A přitom stačí přidat jen jedna ingredience!

Nezařazené
Nikdy bych nevěřila, že stačí tak málo a běžné jídlo můžete o tolik vylepšit! Tajemství této výborné pochoutky spočívá jen…

Rádi zkoušíte nové věci? Pak si určitě připravte tuto marinádu z černého čaje!

RECEPTY
Co budete potřebovat 1 kg masa uvařený silný černý čaj bazalku pepř hřebíček sůl Jak na to? Čajová marináda je…

Tuto pomazánku jsem poprvé ochutnala u své kamarádky a od té doby se jí nemohu nabažit! Vyzkoušejte tuto Cibulovou pomazánku s Nivou!

RECEPTY
Tak do této pomazánky jsem se zamilovala již při prvním ochutnání. Jde o lahodné spojení chutí Nivy a cibule, které…

8 nejlepších marinád na maso, kterým nikdo neodolá! Připravte si je i Vy a staňte se královnou grilování!

RECEPTY
S květnem a troškou slunce odstartovala i grilovací sezóna. Setkáte se s rodinou a přáteli za jedním stolem a ještě…

Banánová dobrota z trouby – domácí chuť tyčinky banány v čokoládě

RECEPTY
Sladkost, jenž je připravená z vynikajícího banánového krému. Jestli máte rádi tyčinku banány v čokoládě, tak tady si přijdete na…

Rádi byste omezili lepek, ale milujete sendviče? Zejména v těchto horkých letních dnech uvítáte tuto zeleninovou alternativu!

RECEPTY
Není mnoho potravin, které jsou pohodlnější ke konzumaci než sendviče. Dokonce i když pracujete, studujete, nebo zrovna pečujete o své…

Tak tyto domácí utopence si musíte připravit! Bez čekání je můžete jíst hned!

RECEPTY
Tak tento recept na utopence je rozhodně ten nejlepší, jaký jsem kdy viděla. Nejenže se jedná o tradiční dokonalé a…