Rychlý chléb bez kynutí: křupavý, vláčný, voňavý a navíc i velmi chutný -
Menu

Rychlý chléb bez kynutí: křupavý, vláčný, voňavý a navíc i velmi chutný

Nekvašený chléb je velmi užitečná záležitost a to zejména proto, že postrádá mnoho nevýhod, jako například dlouhé kynutí. Mnoho žen v domácnosti již dlouho hledalo ideální recept právě na tento produkt. I proto jsme pro vás připravili recept na přípravu chlebu, do kterého nejdou kvasnice a tudíž je hotový mnohem rychleji. Na chuti mu však nic nechybí. Právě naopak.

chliebbezkvasenia1

Budete potřebovat:

  • 800 gramů žitné nebo špaldové mouky (ideálně v poměru 1: 1)
  • 1/2 litru okyseleného mléka
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • Koření na ozvláštnění chuti:
  • 1 lžíce koriandru
  • 1 lžíce kardamomu (nemusí být)
  • špetka badyánu případně anýzu, zda kmínu
  • 1 lžička skořice
  • 3-5 lžic cukru (nemusí být)

postup:

Všechny ingredience si postupně přidejte do velké misky a dobře promíchejte. Mělo by vám vzniknout hutnější, ale pevné těsto, které se bude trochu lepit. Vyformujte podobný tvar jako má chlebíček.

chliebbezkvasenia4
Plech nebo zapékací mísu si dobře potřete olejem nebo sádlem a dovnitř vložte těsto.

Plech vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia a chlebíček pečte přibližně 45 minut, přičemž ho občas potřete vodou. Chlebíček můžete posypat i lněnými, dýňovými, či slunečnicovými semínky. Fantazii se meze nekladou.

chliebbezkvasenia2

Suchá směs na chlebíček vám v lednici vydrží déle než 7 dní a chlebíček si tedy můžete připravit téměř kdykoliv, stačí jen přidat acidofilní mléko. Pokud chcete, klidně použijte i velký bílý jogurt. Dobrou chuť.

ZDROJhttp://babskeveci.sk/

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

U přípravy běžného pečiva potřebujete kromě jiného také mléko a…

Každému se občas stane, že potřebuje narychlo vytvořit nějakou pochoutku pro návštěvu, která se nahlásila na poslední chvíli – nebo…
RECEPTY

Nebojte se vyzkoušet nový recept na nakládaná rajčata. Chcete si…

Nakládaná rajčata patří mezi pochoutky, na které si člověk velice rychle zvykne a pak by je nejraději používal do všeho.…
RECEPTY

Najdete je na zahrádce, stejně jako je můžete koupit ve…

Začátek letních prázdnin se blíží s ním i sezóna nových brambor, které pocházejí od nás, z České republiky a mají podle mnohých…
RECEPTY

Už vás nudí stále stejné úpravy brambor? Pokud ano, zkuste…

Zná to většina z nás, když přijdeme večer domů z práce, jsme po celém dni většinou tak unavení, že se nám…
RECEPTY

Lilkového salátu s cibulí nebudete mít po prvním ochutnání nikdy…

Lidé se v kuchyni všeobecně rádi drží zajetých kolejí a experimentují pouze v případě, že se jim pod ruku dostane nějaký opravdu…
RECEPTY

Neuvěříte, jak chutný a jednoduchý recept se skrývá pod názvem…

Omáčky do tradiční české domácnosti jednoznačně patří a většina rodin si bez nich nedokáže představit podobu jídelníčků. Pokud vás ovšem…