Rychlý nepečený dort s kombinací sladkých i kyselých chutí

Chcete si užít sladkou pochoutku a zároveň nestrávit v kuchyni celé hodiny přípravou? Nepečené dorty jsou skvělou možností, jak to udělat. Tento recept je skvělý hlavně v tom, že kombinuje sladké i kyselé tóny chuti. To potěší každého dospělého i děti, protože dort nebude jen sladký. Poradíme vám, jak si tuto pochoutku připravit a překvapit s ní celou rodinu.

prostyprzepisna.pl

Co budete potřebovat?

V první řadě potřebujete zapékací formu o velikosti 24 x 24 centimetrů. K tomu si musíte připravit také pár surovin, bez kterých tento dezert nemůže vzniknout. Na výrobu samotného dezertu i na polevu potřebujete následující ingredience:

  • mléko – 800 ml,
  • vanilkový pudink – 3 balíčky,
  • máslo (měkké) – 200 gramů,
  • cukr – ¾ šálku,
  • vanilková chalva – 200 gramů,
  • rybízová marmeláda – 400 gramů,
  • čokoládové sušenky – 4 balíčky (320 gramů),
  • máslové sušenky – 2 balíčky (500 gramů).

Na polevu:

Čtěte také: Zabraňte podzimnímu nachlazení pomocí vitamínové bomby

  • bílá čokoláda – 50 gramů,
  • smetana (30 % tuku) – 4 lžíce.

Pracovní postup

Pudink důkladně rozmíchejte v 1/3 mléka. Zbytek mléka svařte a pomalu přidávejte prášky. Na mírném ohni za stálého míchání vařte směs, dokud nezískáte hustý pudink. Poté ho nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Měkké máslo utřete s cukrem. Za stálého míchání přidejte lžíci vychladlého pudinku. Získáte hustý krém. Nakonec přidejte do směsi drcenou chalvu a promíchejte. Jakmile toto budete mít hotové, můžete začít dezert sestavovat dohromady.

prostyprzepisna.pl

Formu vyložte pečicím papírem. Na dno vyskládejte máslové sušenky a potřete tenkou vrstvou džemu. Na džem položte čokoládové sušenky a polovinu pudinkové směsi. Na tuto vrstvu položte čokoládové sušenky, džem, máslové sušenky a zbytek pudinkové směsi. Vršek budou znovu tvořit čokoládové sušenky. Nakonec si rozehřejte bílou čokoládu se smetanou a zalijte celý dezert polevou. Můžete samozřejmě použít také hořkou čokoládu, jestli nemáte rádi bílou.

Zdroj: prostyprzepisna.pl