Rychlý oběd: horké sendviče

Jednoduché a chutné teplé sendviče budou ideální jako občerstvení, oběd nebo večeře. Jejich příprava je velmi snadná a rychlá. Můžete tak do vaření zapojit i vaše děti. Zároveň se nejedná o jídlo, které by bylo náročné financovat. Levný, rychlý a chutný oběd, co víc si přát? Ta nejjednodušší jídla jsou mnohdy nejvděčnější a nejoblíbenější. Pusťte z hlavy vyváření složitých omáček a jiných pokrmů a vsaďte na ten jednoduchý a rychle hotový. Nemusíte stát v kuchyni každé dopoledne, ušetřete si nějaký ten čas i sama pro sebe.

Ingredience na přípravu slaninových sendvičů

Na přípravu lahodných slaninových sendvičů nebudete potřebovat skoro nic speciálního. Pohlídejte si, abyste doma měli dostatek slaniny, zbytek už jsou suroviny, které má každý doma vždy po ruce. Pokud tedy koupíte při cestě kolem obchodu slaninu, máte o oběd nebo večeři postaráno. Abyste si mohli usmažit tyto skvělé sendviče, budete potřebovat tyto suroviny:

  • kus slaniny
  • 1 kus středně velké cibule
  • 3 kusy brambor
  • 2 kusy celých vajec
  • 2-3 stroužky česneku

Postup přípravy

Nastrouhejte do mísy brambory najemno a důkladně je vymačkejte, aby sendviče drželi pohromadě a nerozpadaly se. Pak k nim do mísy přistrouhejte slaninu a cibuli, opět najemno. Přidejte slisované stroužky česneku a rozklepněte do mísy celá vejce. Vše důkladně a pořádně promíchejte, abyste získali jednotnou hmotu a držela vám pohromadě. Hmotu s vejci osolte a opepřete podle chuti. Nezapomeňte na čerstvé nebo sušené bylinky a přidejte koření podle chuti. Pak už stačí jen rozpálit pánev s rostlinným olejem, tvarovat bochánky a smažit je z obou stran. Můžete si také bochánky vytvarovat dopředu na tác a pak už jen postupně smažit. Hotové bochánky poznáte podle mírně nazlátlé barvy na obou stranách. Usmažené sendviče ve tvaru bochánků můžete konzumovat samotné, nebo zajíst vhodnou přílohou.