David Hampl
22 listopadu, 2021
, ,

Vánoce se rychle blíží a s nimi potřebujete nejlepší tipy na recepty, které se k této příležitosti skvěle hodí. Plněné pečivo náplní z tvarohu a pudinku jsou skvělou volbou, protože vypadají jako z profesionální pekárny, nejsou nijak složité a přitom si je vychutnají malí i velcí gurmáni. Můžete je samozřejmě připravit i mimo Vánoce, protože tato kombinace chutí bude skvěle fungovat během celého roku a při jakékoli příležitosti.

https://irecept.cz/

Co budete potřebovat?

Recept se skládá ze dvou částí, a to těsta a náplně. Na těsto budete potřebovat jen naprosto základní suroviny. Připravte si:

  • 400 g hladké mouky
  • 150 ml vody
  • 70 g rozpuštěného másla nebo Hery
  • 70 g cukr moučky
  • 2 vejce (ideálně domácí)
  • 1 sáček sušeného droždí nebo ¼ čerstvého droždí
  • 1 zarovnanou lžičku soli.

Jak vidíte, nepotřebujete nic záhadného nebo drahého. Navíc dané ingredience máte jistě připravené ve své kuchyně neustále, takže nemusíte ani běžet do obchodu.

Na náplň budete potřebovat pouhých pět ingrediencí. Připravte si:

  • 1 tučný tvaroh ve vaničce
  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • cukr podle chuti.

I zde máte jen základní suroviny. Tvaroh snadno seženete v každých potravinách během celého roku. Výhodou tohoto receptu je, že nemusíte shánět žádné ovoce a nemusíte ani čekat na určitou sezónu. Tyto potraviny můžete jednoduše a poměrně levně koupit po celý rok, kdykoli budete mít chuť na sladké domácí pečivo.

https://irecept.cz/

Způsob přípravy

Těsto můžete připravit dvojím způsobem. Pokud máte domácí pekárnu, dejte do ní nejdříve mokré a poté suché ingredience. Vypracujte a nechte kynout. Pokud pekárnu nemáte, musíte se spolehnout na klasický postup. Připravit si kvásek, vypracovat těsto a poté nechat kynout v míse, kterou předem vymažete olejem a zakryjete látkovou utěrkou. Mezitím v mléku uvařte pudink s cukrem a vanilkovým cukrem. Nechte vychladnout a poté vyšlehejte společně s tvarohem.

Po vykynutí těsta ho přeneste na plochu a vyválejte placku. Rádýlkem ji rozdělte na jednotlivé dílky a naplňte každý z nich připravenou náplní. Takto připravené těsto dejte na plech a nechte ještě 10 minut kynout. Poté vše potřete rozšlehaným vejcem. Nyní dejte připravené pečivo do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte, dokud nebude těsto do zlata. Přejeme dobrou chuť a krásné svátky.

Sdílejte článek