Vánoce se rychle blíží a s nimi potřebujete nejlepší tipy na recepty, které se k této příležitosti skvěle hodí. Plněné pečivo náplní z tvarohu a pudinku jsou skvělou volbou, protože vypadají jako z profesionální pekárny, nejsou nijak složité a přitom si je vychutnají malí i velcí gurmáni. Můžete je samozřejmě připravit i mimo Vánoce, protože tato kombinace chutí bude skvěle fungovat během celého roku a při jakékoli příležitosti.
Co budete potřebovat?
Recept se skládá ze dvou částí, a to těsta a náplně. Na těsto budete potřebovat jen naprosto základní suroviny. Připravte si:
- 400 g hladké mouky
- 150 ml vody
- 70 g rozpuštěného másla nebo Hery
- 70 g cukr moučky
- 2 vejce (ideálně domácí)
- 1 sáček sušeného droždí nebo ¼ čerstvého droždí
- 1 zarovnanou lžičku soli.
Jak vidíte, nepotřebujete nic záhadného nebo drahého. Navíc dané ingredience máte jistě připravené ve své kuchyně neustále, takže nemusíte ani běžet do obchodu.
Čtěte také: Nachystejte si v sezóně kompoty na zimu
Na náplň budete potřebovat pouhých pět ingrediencí. Připravte si:
- 1 tučný tvaroh ve vaničce
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 balíček vanilkového cukru
- cukr podle chuti.
I zde máte jen základní suroviny. Tvaroh snadno seženete v každých potravinách během celého roku. Výhodou tohoto receptu je, že nemusíte shánět žádné ovoce a nemusíte ani čekat na určitou sezónu. Tyto potraviny můžete jednoduše a poměrně levně koupit po celý rok, kdykoli budete mít chuť na sladké domácí pečivo.
Způsob přípravy
Těsto můžete připravit dvojím způsobem. Pokud máte domácí pekárnu, dejte do ní nejdříve mokré a poté suché ingredience. Vypracujte a nechte kynout. Pokud pekárnu nemáte, musíte se spolehnout na klasický postup. Připravit si kvásek, vypracovat těsto a poté nechat kynout v míse, kterou předem vymažete olejem a zakryjete látkovou utěrkou. Mezitím v mléku uvařte pudink s cukrem a vanilkovým cukrem. Nechte vychladnout a poté vyšlehejte společně s tvarohem.
Po vykynutí těsta ho přeneste na plochu a vyválejte placku. Rádýlkem ji rozdělte na jednotlivé dílky a naplňte každý z nich připravenou náplní. Takto připravené těsto dejte na plech a nechte ještě 10 minut kynout. Poté vše potřete rozšlehaným vejcem. Nyní dejte připravené pečivo do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte, dokud nebude těsto do zlata. Přejeme dobrou chuť a krásné svátky.