Šátečky a plněné taštičky se sladkou náplní z tvarohu a pudinku

Vánoce se rychle blíží a s nimi potřebujete nejlepší tipy na recepty, které se k této příležitosti skvěle hodí. Plněné pečivo náplní z tvarohu a pudinku jsou skvělou volbou, protože vypadají jako z profesionální pekárny, nejsou nijak složité a přitom si je vychutnají malí i velcí gurmáni. Můžete je samozřejmě připravit i mimo Vánoce, protože tato kombinace chutí bude skvěle fungovat během celého roku a při jakékoli příležitosti.

https://irecept.cz/

Co budete potřebovat?

Recept se skládá ze dvou částí, a to těsta a náplně. Na těsto budete potřebovat jen naprosto základní suroviny. Připravte si:

  • 400 g hladké mouky
  • 150 ml vody
  • 70 g rozpuštěného másla nebo Hery
  • 70 g cukr moučky
  • 2 vejce (ideálně domácí)
  • 1 sáček sušeného droždí nebo ¼ čerstvého droždí
  • 1 zarovnanou lžičku soli.

Jak vidíte, nepotřebujete nic záhadného nebo drahého. Navíc dané ingredience máte jistě připravené ve své kuchyně neustále, takže nemusíte ani běžet do obchodu.

Čtěte také: Výborný tip na pochoutku k filmovému večeru. Tyto cuketovo-vaječné placičky Vás jisto jistě nezklamou. Nejlepší jsou s dipem ze zakysané smetany!

Na náplň budete potřebovat pouhých pět ingrediencí. Připravte si:

  • 1 tučný tvaroh ve vaničce
  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • cukr podle chuti.

I zde máte jen základní suroviny. Tvaroh snadno seženete v každých potravinách během celého roku. Výhodou tohoto receptu je, že nemusíte shánět žádné ovoce a nemusíte ani čekat na určitou sezónu. Tyto potraviny můžete jednoduše a poměrně levně koupit po celý rok, kdykoli budete mít chuť na sladké domácí pečivo.

https://irecept.cz/

Způsob přípravy

Těsto můžete připravit dvojím způsobem. Pokud máte domácí pekárnu, dejte do ní nejdříve mokré a poté suché ingredience. Vypracujte a nechte kynout. Pokud pekárnu nemáte, musíte se spolehnout na klasický postup. Připravit si kvásek, vypracovat těsto a poté nechat kynout v míse, kterou předem vymažete olejem a zakryjete látkovou utěrkou. Mezitím v mléku uvařte pudink s cukrem a vanilkovým cukrem. Nechte vychladnout a poté vyšlehejte společně s tvarohem.

Po vykynutí těsta ho přeneste na plochu a vyválejte placku. Rádýlkem ji rozdělte na jednotlivé dílky a naplňte každý z nich připravenou náplní. Takto připravené těsto dejte na plech a nechte ještě 10 minut kynout. Poté vše potřete rozšlehaným vejcem. Nyní dejte připravené pečivo do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte, dokud nebude těsto do zlata. Přejeme dobrou chuť a krásné svátky.