Toto se stane s Vaším tělem, pokud budete každý den konzumovat okurky. Tato jedna věc mi vyrazila dech!

Ve velké míře panuje názor, že ovoce a zeleninu je nejlepší jíst čerstvou. Tepelné zpracování jí ubírá z vitamínů a minerálů, a tak je jejich účinek na lidské tělo slabší. Pravda je taková, že ne všechno reaguje na tepelné zpracování stejně. Například takové okurky.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Klasické kyselé okurky, které jí většina populace zejména na podzim a v zimě k sezónním masovým výrobkům, jsou absolutní bombou dobrých vlastností. Je jedno, jaký máte recept. Výsledek je vždy stejný. Křupavé okurky potěší naše chuťové pohárky. O tom, jak se z nich těší naše tělo uvnitř, se ani nedá mluvit.

Užitečné nakládačky

Hodně vlákniny přispívá ke správnému trávení a k obnově trávicí soustavy. Jde o určitý detox pro náš žaludek, který má mimo jiné za následek i hubnutí a konec problémům s nepravidelnou stolicí.

Čtěte také: Tchyně mi ukázala tento unikátní a jednoduchý recept na domácí tatarku. Když jsem ji ochutnala, byla jsem překvapena, jak je dokonalá. Od té doby už po kupované nikdy ani nesáhnu

Nakládané kyselé okurky jsou fantastické pro alkalizaci těla. To zajišťuje prevenci proti vzniku rakovinných buněk a jiných nebezpečných onemocnění spojených s nedostatkem soli v těle. Kromě toho snižují krevní tlak, takže by je měli ve velkém konzumovat zejména starší lidé, kardiaci, ale i lidé citliví na změny počasí.

Pokud máte problémy s cholesterolem, rovněž byste si měli dopřát denní dávku kyselých okurek. Jde o přirozené léčivo, které navíc podporuje rychlé trávení proteinů. Pokud Vám nevoní okurky, zkuste například čalamádu, případně nakládané zelí. Jeho účinky jsou velmi podobné.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Kyselé okurky by měli jíst i sportovci, nebo lidé, kteří mají problémy s napjatým svalstvem. Dát si je můžete i namísto večeře, zejména když jste velmi unavení. Kyselé okurky jsou pochopitelně bohaté na vitamin C, který od tohoto všeho uleví.

Kyselé okurky nebo solanka. Nasycená zeleninová šťáva, ve které jsou uvolněny silice z bylinek nebo kopru a množství enzymů, fantasticky zvedne náladu, posílí zdraví a dokonce uleví i po pořádné opici. Jelikož šťáva z kompotovaných okurek je bohatá na draslík, který po pořádné párty ráno vždy chybí, měli byste si ho dopřát namísto šumivých nápojů. Podobně pomůže i těhotným ženám, nebo lidem trpícím chorobami ledvin.

Máte v zahrádce nasázené okurky? Začněte je pomalu sbírat do pohárů, do kterých se povejdou. A nezapomeňte na kvantitu. Protože kyselých okurek nikdy není dost!