Sendvičový dortík se sladkou pěnou a sušenkami

Extrémně rychlý dort s nadýchanou pěnou a křupavými trubičkami si můžete snadno připravit ve své kuchyni. Je to překvapivě jednoduché a výsledek chutná naprosto skvěle. Potěšíte děti i dospělé a budete mít na svátečním stole krásný dezert. Jestli hledáte něco nového a trochu netradičního, musíte tento úžasný recept vyzkoušet. Uvidíte, že nic podobného jste ještě nejedli a dezert se dostane na seznam vašich nejoblíbenějších pochoutek.

Co budete potřebovat?

V první řadě si musíte připravit formu o velikosti 24×24 centimetrů. Ta bude pro tento dezert dokonalá. A k tomu potřebujete také pár surovin, bez kterých se při výrobě neobejdete. Nebojte se, není jich příliš mnoho a výsledek vás potěší svým vzhledem i chutí. Na výrobu těchto dortíků potřebujete:

  • sušenky – 1 balení (250 gramů),
  • krémové trubičky – 1 balení (260 gramů),
  • smetana (30 % nebo 36 %) – 500 ml,
  • jahodové nebo malinové želé – 2 balíčky,
  • vroucí voda – 2 šálky.

Pracovní postup

Oba dva balíčky želé rozpusťte ve dvou šálcích vroucí vody a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Studenou smetanu vyšlehejte mixérem, dokud nebude tuhá. Potom pomalu přidávejte vychladlé (ale stále tekuté) želé. Šlehejte mixérem, dokud se obě suroviny nespojí. Celou hmotu vložte do lednice. Musí lehce ztuhnout, abyste s ním mohli pracovat. Poté ho vyndejte a rozdělte na dvě stejně velké části. Jakmile budete mít hotové želé, můžete se pustit do sestavování dezertu.

Čtěte také: Patří u vás k Vánocům neodmyslitelně také vůně perníčků? Pak máme právě pro vás jeden báječný recept

Formu vyložte pečicím papírem a na dno vyskládejte sušenky. První polovinu želé směsi nalijte na sušenky a vyrovnejte stěrkou nebo lžící. Potom rozložte na první želé vrstvu krémových trubiček. Musíte je dát těsně vedle sebe. Trubičky zalijte druhou polovinou želé směsi. Znovu ji urovnejte lžící nebo stěrkou. Nakonec tuto vrstvu zakryjte sušenkami. Takto připravený dezert vložte na pár hodin (nebo přes noc) do lednice. Tento dezert se nepeče, ale musí trochu odpočívat v lednici. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: knurr.pl