Skořicové sušenky na chladné podzimní a zimní dny

Domácí sušenky jsou vždy mnohem chutnější než kupovaná varianta. Navíc si můžete připravit skořicové sušenky, které budou chutnat i vonět jako samotný podzim a Vánoce. Váš domov bude nádherně vonět a rodina si vychutná vynikající sušenky, které se rozplývají v ústech. Navíc na jejich přípravu potřebujete jen pár surovin, takže si je můžete připravit, kdykoli na ně budete mít chuť. Řekneme vám, jak si tyto vynikající sušenky můžete sami vyrobit.

Co budete potřebovat?

Krásné a chutné sušenky si velmi jednoduše připravíte. Kromě uvedených surovin můžete také přidat drcený hřebíček a na posypání budete potřebovat moučkový cukr. Uvidíte, že si na nich pochutnají děti i dospělí a hlavně během vánočních svátků zmizí velmi rychle. Vyzkoušejte je a zaručeně nebudete litovat. Na přípravu nepotřebujete nic jiného než tyto suroviny:

  • máslo – 14 dkg,
  • cukr – 10 dkg,
  • vejce – 2 ks,
  • mouka – 14 dkg,
  • mletá skořice – 2 lžičky.

Pracovní postup

Nejdříve vezměte do ruky velkou mísu a ruční mixér. Měkké máslo o pokojové teplotě vyšlehejte s cukrem do pěny. Potom přidejte vejce a důkladně všechno promíchejte. Poté smíchejte mouku s mletou skořicí a hřebíčkem. Tuto suchou směs přidejte do máslové směsi a znovu důkladně promíchejte. Musíte získat hladké těsto, se kterým půjde snadno pracovat. Nebudete potřebovat žádná vykrajovátka ani jiné pomůcky. Postačí vám polévková lžíce.

Čtěte také: Po dlouhé době omáčka: Kuřecí maso na kari s rýží

Plech vyložte pečicím papírem a pomocí polévkové lžíce tvořte malé kopečky z těsta. Vložte plech do trouby a pečte je při nízké teplotě. Musí být hotové téměř úplně. Až bude skoro upečené, propíchněte ho párátkem. Potom vložte plech znovu do trouby a nechte sušenky dopéct. Jakmile budou hotové, nechte je vychladnout na pokojovou teplotu a zasypte moučkovým cukrem. Skvěle se hodí k čaji, kávě nebo jako pochoutka k večernímu filmu.

Zdroj: mindmegette.hu