Skořicoví šneci patří k nejchutnějším šnekům ze všech

Nádherné a velmi jemné buchty se skořicí a krémem si můžete vychutnat i u sebe doma. Na sociálních sítích hlavně na podzim a v zimě vidíme krásné šneky s krémem. Skořicové buchty jsou oblíbenou pochoutkou milionů lidí po celém světě. A to hlavně díky sociálním sítím, protože vypadají naprosto úžasně na fotkách. Dobrá zpráva je, že jsou také neuvěřitelně chutné. Řekneme vám, jak si je můžete připravit doma.

Co budete potřebovat?

Tento recept se skládá ze tří částí. Vyrobit si musíte těsto, náplň a polevu. Ani jedno z toho není těžké a zaručeně to zvládnete. Se vším vám poradíme. Hlavní je, abyste měli doma všechny potřebné suroviny. Na těsto potřebujete:

  • mléko – 200 ml,
  • mouka – 500-550 gramů,
  • droždí – 1 lžička,
  • rostlinný olej – 80 gramů,
  • cukr – 80 gramů,
  • vejce – 2 ks,
  • sůl – 1 lžička.

Na náplň:

Čtěte také: Báječná vepřová krkovička připravená v zavařovací sklenici

  • cukr – 120 gramů,
  • skořice – 15 gramů,
  • máslo – 90 gramů.

Na polevu:

  • mascarpone – 200 gramů,
  • moučkový cukr – 100 gramů.

Pracovní postup

Ohřejte mléko a přidejte do něj droždí a lžíci cukru. Promíchejte a nechte 10-15 minut odstát na teplém místě. Mezitím si vyšlehejte máslo s cukrem a postupně přidejte 2 vejce. Poté přidejte kvásek z droždí, sůl a důkladně promíchejte. Nyní můžete přidat mouku a začněte s hnětením. Zpracování těsta by mělo zabrat asi 10 minut. Poté nechte těsto hodinu kynout. Mezitím si smíchejte cukr a skořici. Těsto rozválejte, složte do obálky a nechte dalších 15 minut odležet.

Těsto rozválejte na obdélník o tloušťce 3-5 mm. Pomažte ho máslem a zasypte skořicovou směsí. Poté těsto stočte do válečku a nakrájejte na kousky. Měli byste získat asi 12 kusů. Připravte si pekáč nebo vyšší formu na pečení a vyskládejte všechny kousky do vymazané formy. Nechte 15-20 minut odpočívat. Troubu předehřejte na 190 stupňů a pečte po dobu 15 minut. Nakonec smíchejte mascarpone s cukrem a tímto krémem potřete horké šneky. Nechte je odležet alespoň 10 minut a potom si můžete vychutnat jejich jedinečnou chuť.

Zdroj: t.me