Skvělý trik na smažení palačinek, díky kterému budou vždy krásné!

Palačinky jsou velmi oblíbenou snídaní téměř v každé domácnosti. Na jejich výrobu potřebujete jen pár základních ingrediencí a připravíte je poměrně rychle, i když na ně dostanete chuť až ráno. Připravit je můžete s různými náplněmi a existuje také mnoho druhů těst, přičemž každý z nich chutná trochu jinak a trochu jinak se také vyrábí.

Co potřebujete na výrobu palačinek?

Na přípravu klasických palačinek nepotřebujete nic jiného než mléko, cukr, vejce, hladkou mouku a sůl. Někdo tam přidává také trochu citronové šťávy na vyvážení sladké chuti a potřebovat budete pochopitelně také olej na smažení. Chybu rozhodně neuděláte, když smícháte dohromady:

  • 300 ml mléka (nebo více podle potřeby),
  • 1 lžičku cukru,
  • 3 vejce,
  • 200 g hladké mouky,
  • špetku soli.

Náplň podle vlastní fantazie

Náplní palačinek může být prakticky cokoli. Většina lidí si je dělá obvykle na sladko. To znamená, že použijí nutellu, domácí marmeládu, banány, broskve nebo jahody. Smíchat můžete také jogurt nebo tvaroh s cukrem a nanést ho na vnitřní stranu palačinky. Další možností jsou slané náplně, přičemž nejoblíbenější je nejspíš špenátová směs, kterou snadno připravíte na pánvi a zabalíte do palačinky.

Čtěte také: Víte jak správně skladovat mrkev, aby vydržela čerstvá až do jara? Tyto rady vám pomohou!

Jednoduchý trik pro tenké palačinky

Naléváte palačinkové těsto klasicky do pánve, lehce ho rozlijete a počkáte, dokud není hotové? Tato metoda je tradiční, ale palačinky mohou být někdy tenké a jindy naopak poměrně silné. Jedna žena ovšem přišla na úžasný hack, jak můžete získat vždy dokonale tenké palačinky. Stačí, když pánev obrátíte dnem vzhůru a budete postupovat tak trochu obráceně.

Dejte si po ruce mísu s připraveným těstem. Zapalte sporák a nechte pánev nahřát z vnitřní strany. Dno pánve z vnější strany lehce namočte do připraveného těsta. Poté pánev znovu položte nad oheň a chvíli počkejte, dokud nebude palačinka hotová. Jde o zajímavý způsob, jak si zajistit vždy tenké a dokonalé palačinky, stejně jako je dělají Francouzi. Nepotřebujete na to ale speciální nástroj, ale jen obyčejnou pánev.

Zdroj: ohlyad-dnya.pro