Sladké copánky jsou nejlepší snídaně pod sluncem!

Domácí pečivo vždy chutná mnohem lépe, než kupované. Navíc vás vyjde mnohem levněji, když si připravíte vynikající pečivo doma. Sladké copy připomínají tradiční vánočku a jsou úžasnou snídaní pro děti i dospělé. Dnes se podíváme na jednoduchý recept, díky kterému si vychutnáte křehké a jemné pečivo. Uvidíte, že celá rodina bude nadšená, když jim připravíte tyto krásné copy.

Co budete potřebovat?

Na přípravu tohoto pečiva si připravte klasický hrnek a nemusíte ani používat váhu. Potřebovat budete 4 hrnky mouky (500 gramů), špetku soli, 1 hrnek vlažného mléka (250 ml), ½ kostky čerstvého droždí (25 gramů) nebo 1 balíček droždí v prášku, ½ kostky rozpuštěného másla (50 gramů), 1 balíček vanilkového cukru, ¼ hrnku krupicového cukru (125 gramů) a 4 žloutky. Do těsta potřebujete 2 žloutky a potom 2 žloutky na potření těsta před pečením.

Pracovní postup

Do hluboké mísy nasypte mouku, cukr, droždí, vanilkový cukr a špetku soli. Poté přidejte dva žloutky, rozpuštěné a vychladlé máslo a mléko. Nyní začne ta špinavá práce, protože musíte z těchto surovin vytvořit těsto. Začněte s hnětením rukama a pokračujte, dokud nebudete mít homogenní těsto. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte odpočívat na teplém místě po dobu 60 minut. Pracovní plochu zasypte moukou a vyklopte na ni připravené těsto.

Čtěte také: Poctivá domácí tlačenka podle řeznické kuchařky

ketkes.com

Rozdělte ho na dvě stejné části a každou část na další tři stejné části. Z každého těsta vytvořte kuličku. Zakryjte látkovou utěrkou a nechte odpočívat dalších 10 minut.

ketkes.com

Z každé kuličky udělejte váleček, ze kterého se stane jedna část copu. Zakryjte a nechte odpočívat dalších 10 minut. Potom vždy ze tří válečků zapleťte copánek.

ketkes.com

Vyložte plech pečicím papírem a položte na něj dva copánky, které vám vznikly. Potřete oba rozšlehanými žloutky.

ketkes.com

Pečte na 180 stupňů 25-30 minut.

ketkes.com

Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com