Sladko-kyselé potěšení ke kávě? Citronové řezy jsou ideální!

Kyselý dezert pro tchýni? Ale kdeže, tenhle dezert chutná božsky, citrony mu dodají jedinečnou smyslnou chuť, kdy se na jazyku mísí sladká a kyselá chuť, nadto božsky voní. Citronové řezy jsou díky použitým ingrediencím nadýchané a velmi lahodné, ideální jako dezert k víkendové odpolední kávě s přáteli. Zvládne je připravit naprosto každý, proto je čas pustit se do pečení. A uvidíte, že nezbyde během chvilky ani kousíček!

egyszerugyorsreceptek.com

Ingredience:

Co budete na přípravu výtečných citronových řezů potřebovat? Připravte si:

na těsto:

Čtěte také: Máslo do těsta? Majonéza vykouzlí vláčnou konzistenci a jemnou texturu, navíc se toto těsto může použít na slané i sladké!

  • hladká mouka – 60 dkg
  • cukr – 20 dkg
  • máslo (příp. jiný tuk) – 10 dkg
  • vejce – 2 ks
  • vlažné mléko – 2 dl
  • kukuřičný škrob – 2 dkg

na krémovou náplň:

  • margarín – 40 dkg
  • moučkový cukr – 40 dkg
  • mléko – 6 dl  
  • hladká mouka – 6 lžic
  • cukr – 2 lžíce
  • šťáva a nastrouhaná kůra ze 2 ks citronů
shutterstock.com

Postup přípravy:

Čím začít? Nejprve je potřeba připravit si těsto a upéct pláty, které poslouží jako jednotlivé vrstvy v řezech. Do mísy se proseje mouka, přidá se máslo pokojové teploty, cukr. Do směsi se rozklepnou dvě vajíčka. Mezitím se zlehka ohřeje mléko, do kterého se vmíchá kukuřičný škrob.

Pomocí vařečky nebo rukou se vypracuje hladké a konzistentní těsto. Vyjme se z misky na vál a rozdělí na čtyři stejně velké díly. Jednotlivé díly se na pomoučněné desce vyválí na tenko. Plát se položí na pečící papír na plech a peče v předehřáté troubě na 175 stupňů Celsia asi po dobu 5 až 7 minut, takto se upečou všechny čtyři.

Mezitím se připraví krém. Margarín se rozšlehá spolu s moučkovým cukrem do pěny. V hrnci se svaří mléko, mouka, cukr, kůra a šťáva z citronů, směs se nechá vychladnout. Poté se krém spojí s margarínem s cukrem a vymíchá jemný krém. Pláty se potírají krémem a vrství na sebe, na závěr se dá dezert chladit. Po nakrájení se může podávat spolu se šlehačkou nebo dozdobený kůrou z citronů či mátovými lístky.

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com