David Hampl
5 ledna, 2023
, ,

Odstranit šlachy z kuřecích prsou není nikdy jednoduché. Maso s nimi ale připravovat nemůžete. Možná vůbec netušíte, že existuje velmi jednoduchý způsob, jak šlachy odstranit. A potřebovat budete jen obyčejnou vidličku. Bílé šlachy nevypadají dobře a nebudou ani dobře chutnat. Většina lidí je pracně vykrajuje z masa, což ho často poškodí. Poradíme vám mnohem jednodušší způsob.

Velmi jednoduchý trik pro očištění kuřecích prsou

Připravte si kuřecí prsa, vidličku a papírovou utěrku. Potom najděte na kuřecím prse bílou šlachu. Přidržte maso papírovou utěrkou, abyste ho nemuseli držet v ruce. Dalším krokem je vložení šlachy mezi hroty vidličky.

https://genialne.pl/

Potom jednoduše silně zatáhněte za vidličku. Šlacha se velmi rychle oddělí od masa a snadno ji vytáhnete z masa.

https://genialne.pl/

Díky tomuto jednoduchému triku se zbavíte nechutné šlachy a budete mít maso nádherně čisté. Tento způsob čištění kuřecích prsou je nejen velmi jednoduchý, ale také rychlý a bez nepořádku.

https://genialne.pl/

Tímto způsobem budete mít rychle připravené maso pro vaření, smažení, pečení nebo grilování. Musíte se ale naučit ještě pár triků a rozpoznat pár zlozvyků, které možná děláte.

Kuchyňské zlozvyky při práci s kuřecím masem

Kuře před vložením do trouby nebo jinou úpravou nikdy neomývejte pod tekoucí vodou. Většina lidí to dělá, ale ve skutečnosti tím jen roznesete bakterie ze syrového masa na pracovní desku, dřez, oblečení i obklady u kuchyňské linky. Neměli byste je také namáčet před vložením do lednice. Tímto způsobem se budou množit bakterie, které způsobí rychlé zkažení potravin.

Maso také nekrájejte ihned po vytažení z trouby. Nechte maso odležet 10-20 minut, aby z něj nevytekla veškerá šťáva. Navíc se uvolní vlákna a maso bude velmi křehké. Poslední zlozvyk se týká potravin obecně. V lednici byste nikdy neměli skladovat banány, mango, citrusy, rajčata, papriky, brambory, luštěniny, med, cibuli, kávu nebo chléb. Jinak ztratí chuť i nutriční hodnotu.

Zdroj: genialne.pl

Sdílejte článek