Šťavnaté karbanátky zase trochu jinak: tahle varianta vám vykouzlí boule za ušima! -
Menu

Šťavnaté karbanátky zase trochu jinak: tahle varianta vám vykouzlí boule za ušima!

Karbanátky jsou u nás doma velmi oblíbeným jídlem, na kterém si s chutí smlsneme nejen my dospělí, ale pokaždé bleskurychle zmizí z talíře i našich dětí. Proto bych se s vámi ráda podělila o trochu jinou alternativu, kterou jsem si zamilovala a kterou si podle mě musí oblíbit úplně každý – takže i vy!

Pokud máte rádi mleté maso a rádi si připravujete právě karbabátky, které se dají jíst s bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem (zkrátka jak má kdo nejraději), pak si určitě nenechte ujít zajímavý recept, který vás inspiruje k tomu, abyste si tuhle dobrotu zkusili připravit zase trochu jinak.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 1 kg mletého masa
  • 400 g mrkve
  • 200 g staršího chleba (bez kůrky)
  • 200 ml mléka
  • 2 vajíčka
  • 1 větší cibuli
  • sůl a pepř
  • něco na vymazání plechu (sádlo, máslo, olej…)
  • vajíčka podle počtu karbanátků (např: 6 karbanátků = 6 vajíček)

Jak postupovat při přípravě?

  1. Začněte tím, že si očistíte mrkev a tu následně nastrouháte.
  2. Chleba bez kůrek nakrájejte na kousky a zalijte mlékem.
  3. Cibulku nakrájejte na drobno a na troše oleje či másla ji lehce orestujte.
  4. Po chvilce přidejte nastrouhanou mrkev a společně chvíli smažte.
  5. Poté přidejte všechny zbylé suroviny, včetně chleba – ten předtím lehce vymačkejte.
  6. Vytvořte masovou směs, kterou po sejmutí z plotny nechte chvíli vychladnout.
  7. Dochuťte solí a pepřem tak, jak máte rádi.
  8. Jakmile směs vychladne, vytvarujte z ní jednotlivé bochánky, které skládejte vedle sebe na plech.
  9. Uprostřed každého karbanátku udělejte důlek, do kterého přijde vždy jedno celé vejce a trochu soli a pepře.
  10. Takto připravené karbanátky vložte do předehřáté trouby a pečte na 180-190 °C cca 40-45 minut.

Jestli vám můžu dát jednu malou radu na závěr, cca 10 minut před koncem pečení zvyšte teplotu a nechte masové bochánky pořádně propéct, vznikne na nich neodolatelná křupavá kůrčička. Podávat je můžete s čímkoli – s bramborami, kaší nebo bramborovým salátem. 

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Co se stane, když dáte dohromady recept na Tiramisu a…

Jsou dezerty, které jsou všem velmi dobře známé. Pokud začneme variantou číslo jedna, kterou je dezert klasický, tak mluvíme o…
RECEPTY

Toto zapečené vepřové má několik unikátů, pro které ho musíte…

Vepřové maso je u nás jedním z těch nejoblíbenějších. Je to jak pro jeho různorodost, tak pro jeho dostupnost na pultech,…
RECEPTY

Tyhle pudinkovo-banánové řezy jsou nejlepší na světě. Ohromí vás jejich…

Hledáte recept na něco sladkého? Pokud ano, a dochází vám inspirace, máme pro vás zajímavý tip. Jsou to pudinkovo banánové…
RECEPTY

Tato famózní vajíčková pomazánka vás přesvědčí o tom, že lepší…

Pomazánky nemusíte kupovat jenom v obchodech. To ostatně ani moc nedoporučujeme, jelikož zde se velmi často setkáte s šizením surovin, stejně jako…
RECEPTY

Dejte dohromady čokoládu a tvaroh a následně vám vznikne skvělá…

Tvaroh je velmi chutný, stejně jako je i celkem lehký, a pro lidský organismus je také zdravý. I proto by…
RECEPTY

Kupovanou šlehačku už nikdy. Podle tohoto receptu se přesvědčíte o…

Šlehačka je velmi populární součást různých dezertů, stejně jako třeba zmrzliny. Bohužel je pravdou, že většina lidí ji zná jenom…