Šťavnaté karbanátky zase trochu jinak: tahle varianta vám vykouzlí boule za ušima! -
Menu

Šťavnaté karbanátky zase trochu jinak: tahle varianta vám vykouzlí boule za ušima!

Karbanátky jsou u nás doma velmi oblíbeným jídlem, na kterém si s chutí smlsneme nejen my dospělí, ale pokaždé bleskurychle zmizí z talíře i našich dětí. Proto bych se s vámi ráda podělila o trochu jinou alternativu, kterou jsem si zamilovala a kterou si podle mě musí oblíbit úplně každý – takže i vy!

Pokud máte rádi mleté maso a rádi si připravujete právě karbabátky, které se dají jíst s bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem (zkrátka jak má kdo nejraději), pak si určitě nenechte ujít zajímavý recept, který vás inspiruje k tomu, abyste si tuhle dobrotu zkusili připravit zase trochu jinak.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 1 kg mletého masa
  • 400 g mrkve
  • 200 g staršího chleba (bez kůrky)
  • 200 ml mléka
  • 2 vajíčka
  • 1 větší cibuli
  • sůl a pepř
  • něco na vymazání plechu (sádlo, máslo, olej…)
  • vajíčka podle počtu karbanátků (např: 6 karbanátků = 6 vajíček)

Jak postupovat při přípravě?

  1. Začněte tím, že si očistíte mrkev a tu následně nastrouháte.
  2. Chleba bez kůrek nakrájejte na kousky a zalijte mlékem.
  3. Cibulku nakrájejte na drobno a na troše oleje či másla ji lehce orestujte.
  4. Po chvilce přidejte nastrouhanou mrkev a společně chvíli smažte.
  5. Poté přidejte všechny zbylé suroviny, včetně chleba – ten předtím lehce vymačkejte.
  6. Vytvořte masovou směs, kterou po sejmutí z plotny nechte chvíli vychladnout.
  7. Dochuťte solí a pepřem tak, jak máte rádi.
  8. Jakmile směs vychladne, vytvarujte z ní jednotlivé bochánky, které skládejte vedle sebe na plech.
  9. Uprostřed každého karbanátku udělejte důlek, do kterého přijde vždy jedno celé vejce a trochu soli a pepře.
  10. Takto připravené karbanátky vložte do předehřáté trouby a pečte na 180-190 °C cca 40-45 minut.

Jestli vám můžu dát jednu malou radu na závěr, cca 10 minut před koncem pečení zvyšte teplotu a nechte masové bochánky pořádně propéct, vznikne na nich neodolatelná křupavá kůrčička. Podávat je můžete s čímkoli – s bramborami, kaší nebo bramborovým salátem. 

Líbil se vám článek?

Tisk

Lepší šlehačkové větrníky jste ještě nejedli. Podívejte se na recept, jak je připravit

RECEPTY
Jsou zákusky, které jsou považovány za naprostou klasiku. V tomto případě se jedná o větrníky, které nezdobí jenom chladicí boxy v cukrárnách,…

Dokonale jemné koblihy, které nemusíte smažit. Jejich chuť vás dostane do kolen!

RECEPTY
Milujete koblihy? Já rozhodně! Čerstvým koblížkům, které jsou krásně vláčné a měkoučké zkrátka nikdy nedokážu odolat. Jenže ty v obchodech…

Jak se jedlo před 40 lety? Jaké jídlo bylo klasikou a jak chutnalo? Mnoho pokrmů překvapí

RECEPTY
Všechno se vyvíjí. A jídlo rozhodně není žádnou výjimkou. Pokud vás zajímá, jak se jedlo před 40 let, dost možná…

Honí vás mlsná? Zkuste tyhle sýrové placky a zažeňte všechny dotěrné chutě!

RECEPTY
Sýrové placky jsou u nás už taková klasika, když něco oslavujeme s rodinou, nebo když nás u televize přepadne chuť…

Milujete, když je marinované masíčko na gril lehce dosladka? Pak určitě vyzkoušejte tuto úžasnou medovo-horčičnou marinádu!

RECEPTY
Co budete potřebovat 1 kg masa 2 polévkové lžíce hořčice ¼ poháru medu ¼ sklenice červeného vinného octa ¼ poháru…

Jste milovníkem sýrů? Pak právě pro Vás je tento jednoduchý recept na výrobu chutného a jemného sýra! Jistě Vás potěší, že recept můžete snadno přizpůsobit svým vlastním chutím!

RECEPTY
Milujete sýry? Všechny druhy? Pak Vás jistě potěší dnešní recept na výrobu domácího sýra. Ačkoliv by si to pomyslel jen…

Pár receptů na jednoduché pomazánky

RECEPTY
Máte chuť si dát pomazánku, ale už Vás nebaví pořád ty stejné. A rádi by jste vyzkoušeli něco nového. Tyto…

Jaro se blíží a s tím i čerstvé lahodné ovoce! Připravte své návštěvě tento lahodný koláč. Zamiluje si ho již na první pohled!

RECEPTY
Jaro už se blíží a s tím i tuny čerstvého ovoce, které potěší každý jen trochu mlsný jazýček. Tento koláč…

Vždy jsem hledala recept na chutný nakládaný zelí jako z bistra, ale nikdy to nebylo ono, dokud mi kamarádka nedala tento recept.

RECEPTY
Začněte svůj den s těmi správnými vitamíny! Zelí je zelenina, která by se v našem jídelníčku měla nacházet na pravidelné…

Nejlepší recepty na domácí pesto: Pokud se naučíte tyto variace, už nikdy si pesto nekoupíte v obchodě!

RECEPTY
Pesto je směs bylin nebo zeleniny, která se dokonale hodí téměř ke všemu. Na topinku, do těstovin, k rizotu, do…

Výborný tip na nedělní oběd, z něhož nezbyde ani drobeček. Kuřecí rolky na víně se slaninou!

RECEPTY
Jestli si rádi pochutnáte na dobrém obídku, pak je tento recept přímo pro Vás. Zejména pak milovníci kuřecího masa budou…

Lepší než chlebíčky. Chuťovka z listového těsta hotová za 5 minut

RECEPTY
Pohostit návštěvu může být někdy komplikované. Pokud jde o tradice, tak se ve většině domácností servírují jednohubky, nebo chlebíčky. Nechutnají…

Hledáte tip na FIT snídani? Pak si připravte tyto Zapečená rajčata s vejci!

RECEPTY
Držíte-li dietu, protože se léto kvapem blíží a Vy se těšíte na své nové plavky, pak je tento FIT recept…

Domácí rohlíčky plněné povidly – jemné, vláčné a jako od babičky!

RECEPTY
Domácí rohlíčky plněné povidly mohu doporučit všemi deseti! Jsou opravdu výborné, vláčné a na jazyku se okamžitě rozplývají. Pokud chcete…