Sušenkové mušle s perlou, které ozdobí váš stůl

Všichni víme, že jídlo musí dobře chutnat. Musí ale také krásně vypadat, abychom na něj měli chuť. Tyto zajímavé sušenky jsou skvělým spojením chutě i vzhledu. Malé mušličky s krémem vypadají na talíři vždy nádherně a budou za chvilku pryč. Jejich výroba není vůbec složitá a rodina bude nadšená. Jestli potřebujete něco malého a sladkého pro rodinu nebo přátele na sváteční stůl, vyzkoušejte tyto vynikající sušenkový dezert s krémem.

Co budete potřebovat?

Tento dezert se skládá z těsta a náplně. Nezapomeňte si koupit také malé, sladké perly na ozdobu. Najdete je v mnoha potravinách v oddělení pečení. Podívejme se, z jakých surovin budete připravovat tento nádherný a lahodný dezert. Na těsto potřebujete:

  • mleté máslové sušenky – 2 lžíce,
  • mleté vlašské ořechy – 1 hrnek,
  • moučkový cukr – 1 hrnek,
  • máslo – 50 gramů,
  • vejce – 1 ks,
  • rum – podle chuti.

Ingredience na krém:

Čtěte také: Recept na metrové řezy jako z cukrárny. Piškot, chuť i barva jsou famózní.

  • vejce – 1 ks,
  • vaječné žloutky – 2 ks,
  • moučkový cukr – 6 lžic,
  • mouka – 1 lžíce,
  • mléko – 2 lžíce,
  • čokoláda – ½ tabulky,
  • máslo – 200 gramů.
kulinarika.net

Pracovní postup

Na náplň všechny ingredience smíchejte a uvařte v páře. Nepřidávejte pouze máslo. Poté nechte směs vychladnout a do studení směsi přidejte rozpuštěné máslo (o pokojové teplotě). Získáte hladký krém, kterým budete plnit sušenkové mušličky. Na těsto smíchejte všechny ingredience ve velké míse. Z těsta odebírejte kousky o velikosti vlašských ořechů a pomocí formiček na mušle z nich vytvarujte skořápky. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na ně mušličky.

kulinarika.net

Na polovinu skořápek naneste připravený krém pomocí cukrářského sáčku. Na každou umístěte cukrovou perlu (do přední části skořápky). Zakryjte je druhou skořápkou. Vzniknou vám malé mušle. Plech vložte do trouby a pečte na střední teplotu, dokud nebudou hotové. Nebude to dlouho trvat, a proto je musíte hlídat. Jakmile budou hotové, nechte je vychladnout na pokojovou teplotu a potom je můžete podávat rodině. Skladujte je v lednici, aby se krém nezkazil.

Zdroj: coolinarika.com