Sušenkový dortík, který vás překvapí vzhledem i chutí

Tento sušenkový dezert je skutečná pochoutka, kterou budete s radostí podávat své rodině i návštěvám. Velkou výhodou je, že vypadá jako z cukrárny, pečené jsou pouze piškoty a připravíte ho během chvilky. Příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne každý začátečník. Navíc potřebujete jen základní suroviny, které máte doma, a stojí jen pár korun. Vyzkoušejte ho a sami uvidíte, jak je vynikající. Poradíme vám, jak si tento krásný dezert připravit ve své kuchyni.

Co budete potřebovat?

Na kakaový piškot potřebujete:

  • 4 vejce,
  • 3 lžíce mouky,
  • 1 lžíci neslazeného kakaového prášku,
  • 4 lžíce cukru.

Na základní piškotový dort si připravte:

Čtěte také: Vyrobte si kysané zelí dle tradiční receptury. Lepší nenajdete

  • 4 vejce,
  • 4 lžíce mouky,
  • 4 lžíce cukru.

Další částí dezertu je vanilkový pudink z:

  • 1 lžičky vanilkového pudinku,
  • 4 dl mléka,
  • 4 lžic cukru.

Připravte si také čokoládový pudink z:

  • 1 lžičky čokoládového pudinku,
  • 4 dl mléka,
  • 4 lžic cukru.

Na vršek dezertu potřebujete 4 dl rostlinné šlehačky.

Pracovní postup

V první řadě si připravte piškoty. Bílky vyšlehejte do tuhé pěny. Smíchejte žloutky s cukrem. Přidejte mouku a kakao na kakaový piškot. Potom jemně vmíchejte pěnu z bílků. Nalijte těsto do plechu nebo pekáče o velikosti 25×35 cm vyloženého pečicím papírem a pečte 15-20 minut při teplotě 170 stupňů. Obyčejný piškot připravte stejným způsobem, ale bez přidání kakaového prášku. Nechte oba piškoty vychladnout na pokojovou teplotu.

egyszerugyorsreceptek.com

Mezitím si uvařte pudinky. Vše smíchejte dohromady a vařte, dokud nezískáte hustý pudink. Nechte je vychladnout. Vyšlehejte si rostlinnou šlehačku na vršek dezertu. Potom můžete začít vše skládat dohromady. Kakaový piškot potřete vanilkovým pudinkem, zakryjte běžným piškotem a potřete kakaovým pudinkem. Potom na vršek naneste vyšlehanou šlehačku. Nakonec můžete udělat na povrchu dezertu ozdobné malování z rozpuštěné čokolády nebo cukrového sirupu s kakaem.

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com